Buurtvergadering stadsuitbreiding Bellestraat/Zonneken

SINT-NIKLAAS. Op maandag 30 juni om 19u30 mogen buurtbewoners uit de omgeving Zonneken/Bellestraat in de refter van SBSO Baken hun zegje komen dfoen in het kader van de afbakening van het regionaalstedelijk gebied Sint-Niklaas, gelegen tussen Bellestraat, Zonneken, Ster, Heidebaan, Passtraat en Kleine Heimelinkstraat. Via een gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan wordt het herbestemd naar woongebied, met inbegrip van een gemengd regionaal bedrijventerrein langs de N70. Om de ontwikkeling van dit gebied te sturen, wenst het stadsbestuur een masterplan op te maken in samenspraak met de buurt.

Voor de opmaak van het masterplan van de oostelijke stadsuitbreiding Bellestraat/Zonneken werd een studiebureau aangesteld. De begeleiding van het masterplan zal gebeuren door een stuurgroep die bestaat uit een vertegenwoordiging van het stadsbestuur, het Intergemeentelijk samenwerkingsverband van het Land van Waas (ICW) en de buurt.

Alvorens met de studieopdracht van start te gaan, wil het stadsbestuur eerst luisteren naar de buurtbewoners.

Op deze buurtvergadering zal het stadsbestuur de juridische context, randvoorwaarden en procedure schetsen. Het studiebureau zal zijn werkwijze en eerste uitgangspunten en ideeën voorstellen als insteek. Daarna worden de vragen, opmerkingen en aandachtspunten van de buurt gehoord.(Rolf Duchamps)