Hevige regenval van 16 juli 2007 erkend als ramp

SINT-NIKLAAS De provinciegouverneur deelde mee dat de overvloedige regenval van 16 juli 2007 wordt beschouwd als algemene ramp. Het staat vermeld in het Belgisch Staasblad van 17 juni.

Het grondgebied van de stad Sint-Niklaas werd als rampgebied erkend. De getroffenen kunnen hun dossier voor het bekomen van een financiële tegemoetkoming bij de dienst rampenfonds indienen, en dit tot uiterlijk 30 september 2008.

Enkel de geteisterden die omwille van hun financiële toestand over geen brandverzekering eenvoudige risico’s beschikken, kunnen aanspraak maken op een financiële tegemoetkoming. Hiervoor dient een attest van het bevoegde OCMW afgeleverd te worden waaruit blijkt dat de geteisterde op de dag van het schadelijk feit in aanmerking kwam voor het verkrijgen van een leefloon of een gelijkwaardige financiële hulpverlening.

Er wordt ook op attent gemaakt op de wet van 17sept.2005 waardoor de natuurrampendekking als verplichte uitbreiding van de verzekeringspolissen "brand – eenvoudige risico’s" wordt geregeld.

De bewoners van de stad die een beroep wensen te doen op een tussenkomst in de schade ten gevolge van de storm van 16 juli 2007, kunnen inlichtingen vragen bij de stedelijke dienst verzekeringen (tel. 03 760 90 45 of 03 760 90 50 – of mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). Op deze dienst kunnen ook de aanvraagformulieren bekomen worden.(r.d.)