Burchtse bibliotheek niet meer open op vrijdagavond

Image
De bibliotheek van Burcht in de John Tulpinckstraat (Kerkstraat) die nu op maandagvoormiddag ter gelegenheid van de markt open is.
BURCHT. Nadat in december 2997 het dienstreglement van de openbare bibliotheek werd aangepast heeft de bibliotheekraad in maart 2008 besloten om voor de bib in Burcht in de Tulpinckstraat een advies te formuleren naar het gemeentebestuur toe. Er werd vastgesteld dat van de ongeveer 800leners maar bijzonder weinig in de bib te zien zijn op vrijdagavond van 18 tot 20u. De moeite niet om voor open te houden!

De bibliotheekraad legde ook een voorstel voor om in de plaats van vrijdagavond  op maandagvoormiddag uitleningen te verrichten en dat ter gelegenheid van de markt. De bib zal dan open zijn van 10 tot 12u omdat er dan meer mensen aanwezig zijn in Burcht -centrum.Daarmee zal dan ook tegemoet gekomen worden aan de Burchtenaren die al hebben aangedrongen op een opening in een voormiddag. Tot hiertoe was de bibliotheek van Burcht geen enkele voormiddag open. De uitleencijfers blijven in het filiaal Burcht al enkele jaren op hetzelfde niveau. Met de hoofdbibliotheek er bij, telt Zwijndrecht 4.900 leners waarvan 800 in Burcht. Volgens het jongste jaarverslag van de gemeente zijn die leners goed voor 114.823 ontleningen. (r.d.)