Unizo Kruibeke lanceert geschenkbon

In kasteel Wissekerke was een biijeenkomst met winkeliers die het voorstel kwamen evalueren en wel degelijk hun interesse toonden. Na afloop stond het vast dat het werken met geschenkbonnen zeker zal worden georganiseerd. De startdatum voor de 3 gemeenten wordt voorzien rond de 'Dag van de Klant' in september 2008. De uitgifte zal gebeuren in samenwerking met het gemeentebestuur.
Burgemeester Denert vond het belangrijk dat iemand het initiatief had genomen. Dat was dus Nancy Stuer. Unizo deed het al in andere gemeenten zodat 'plagiaat' kon worden gepleegd. "Het is nu proberen om beter te doen", stelde Antoine Denert, "We moeten er een toegevoegde waarde aan geven. De gemeente wil er graag op inspelen, ook omdat we zien dat Unizo inspanningen levert." De burgemeester vindt de middenstand erg belangrijk en ziet er een partner in om de gemeente belangrijker te maken. Zo zullen Kruibeke, Bazel en Rupelmonde zich ook sterker profileren.
Denert is groot voorstander om met de zaak, de winkel, letterlijk meer naar buiten te komen, door standen langs de straat tot op het voetpad te zetten, door wimpels en vlaggen uit te hangen. Misschien wel speciale wimpels voor beenhouwers, bakkers, kappers … zoals het vroeger ooit was. "We moeten er de ganse gemeenschap bij betrekken om een aangenaam dorp te krijgen. Vriendelijk zijn, afkijken van een ander, mondelinge publiciteit, kost toch niets. Ik wil dat heel Vlaanderen over Unizo Kruibeke spreekt voor de manier waarop de middenstand hier werkt", zo besloot Denert.
Unizo werkt ieder jaar enkele belangrijke acties uit om de klanten naar eigen gemeente te lokken. De Paasactie: de deelnemende winkeliers geven elke klant een paaseitje met de mogelijkheid een chocolade paasei te winnen. Er is 'et belgerinkel naar de winkel' dat al 5 jaar wordt georganiseerd: de fietsende klant krijgt stempels op een spaarkaart en met een volle spaarkaart zijn vele fietsprijzen te winnen. Dag van de Klant: elk jaar opnieuw zetten vele winkeliers hun klanten in de bloemetjes.
De eindejaarsactie: de deelnemende winkeliers geven zegels uit om op een zegelblad te kleven, volle formulieren dingen mee voor een prijzenpot van wel 12.500 euro. Het is de grootste en de duurste actie.
Al deze acties streven naar één doel: de klanten naar de eigen gemeente lokken voor hun aankopen!
Het doel van het invoeren van de geschenkbon is er een verlengenis van nog meer inwoners van Groot-Kruibeke te stimuleren om hun aankopen in de drie deelgemeenten te verrichten en hierdoor hun band met winkeliers, horecazaken en kleinhandel in eigen gemeente te bevorderen!
De waarde per geschenkbon is 10 euro. Voor de winkelier kost de medewerking niets wat voor andere acties niet het geval is. De eindejaarsactie 45 euro, de dag van de Klant 13 euro voor de publiciteitsvoering en om deel te nemen aan de Paasactie wordt 7 euro betaald. De werking met cadeaubonnen wordt volledig ondersteund door het gemeentebestuur en Unizo. Deelnemende winkeliers worden gepromoot via diverse media en zelfs TV Oost, door affiches, flyers en spandoeken. Ze ontvangen ook een raamsticker.
De geschenkbons kunnen aangekocht worden:in het gemeentehuis Kruibekeaan het onthaal, in de bibliotheken Kruibeke, Bazel, Rupelmonde, Toeristische dienst Rupelmonde, Kasteel Wissekerke en bij twee deelnemende winkeliers per deelgemeente.
Extra promotie komt er n.a.v. Moederdag, Valentijn, Pasen, Vaderdag, Kerstmis, Nieuwjaar e.a.
Voorzitter Rita Pauwels gaf enkele voorbeelden waarbij cadeaubons kunnen worden ingeschakeld:
Voorbeeld 1: Jef koopt op het onthaal van de gemeente 10 bons van 10 euro voor verjaardag van zijn kleindochter. Hij betaalt 100 euro. De kleindochter krijgt de bons in een mooie omslag waarbij opa een mooie wenskaart stopt. De kleindochter gaat met haar vriendin langs bij haar lingeriewinkel en koopt haar voor 50 euro een mooi setje. Met de overige bons koopt ze bij de bakker een taart van 10 euro voor haar opa. Met 2 bons van 10 euro verwent ze zich bij het schoonheidssalon, met één bon trakteert ze zichzelf op een ijsje in de tearoom en haar laatste bon geeft ze door als cadeautje aan haar neefje Koen die zijn eerste communie doet.
Voorbeeld 2: De voorzitter van voetbalclub JV Kruibeke wil zijn vrijwilligers eens extra danken nadat ze een prachtig seizoen realiseerden. Hiervoor stapt hij binnen in een winkel die geschenkbons verkoopt en schaft zich voor zijn vereniging 20 bons aan en betaalt 200 euro. Hij deelt deze bons aan zijn 20 topvrijwilligers uit op de nieuwjaarsreceptie van zijn club. Op deze wijze bedankt hij niet alleen zijn vrijwilligers maar onrechtstreeks ook de vele Kruibeekse zelfstandigen die hem al jaren gul sponsoren. Ieder van de 20 vrijwilligers kan de bon naar zijn of haar eigen keuze verzilveren. Bij de kapper, schoenwinkel, de taverne, slager, kleinhandelszaak, brillenwinkel, buurtwinkel, groenteboer, schoonheidsinstituut, kledingwinkel, ... Er is voor ieder wat wils in de eigen gemeente.(Rolf Duchamps)