Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland bekijkt Routeplan 2012

ANTWERPEN/WAASLAND. Nu donderdag  organiseert Voka - Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland een updatevergadering rond haar Routeplan 2012. Dit is plan is een economisch kompas voor de regio en bepaalt het mee waar VOKA over enkele jaren wil staan. De startlijn lag in 2003. Na vijf jaar van hard werken maken ze voor alle bedrijfsleiders, politici en belanghebbenden een roundup op.

 

Tijdens deze voorstelling zullen zowel politici als een aantal bedrijfsleiders een stand van zake geven van de vooruitgang die geboekt werd op de verschillende domeinen: waar staan traditionele groeipolen als transport en logistiek, industrie en diamant, en wat zijn de uitdagingen voor de volgende 4 jaar? Werd aan alle randvoorwaarden, zoals mobiliteit en ruimtelijke ordening voldoende kritische aandacht besteed, ….

 

In de aanloop van deze grote update, deed Voka - Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland ook een bevraging bij een 1000 leden-bedrijven. Er werd onder andere gepolst naar de visie over de noodzaak van dit Routeplan als economische leidraad voor de regio, de mobiliteit in de regio, het investeringsklimaat. Het resultaat van deze bevraging zal donderdag in het Provinciehuis van Antwerpen worden bekend gemaakt.(Rolf Duchamps)