Vijf nieuwe aanplakborden voor de jeugd zullen gemeente sieren

Image
een aanplakbord van de gemeente Zwijndrecht
ZWIJNDRECHT/BURCHT. Het gemeentebestuur gaat vijf nieuwe gesloten aanplakborden aankopen en plaatsen. De firma Verhofste was het enige bedrijf dat een offerte deed en voldeed aan alle eisen. De aanplakborden zullen een plaats krijgen aan het Station, het Kerkplein, Dorp Oost aan de Trechter, aan de Beversebaan ter hoogte van het kruispunt naar Vromenhove en aan het Kaaiplein te Burcht.

 

Het aanplakbord dat aan Jeugdhuis Barst staat, zal worden verplaatst naar de afrit E17, richting Carrefour. Ook aan de Wallen bevindt er zich één.

 

De verenigingen die affiches willen uithangen in de afgesloten nieuwe aanplakkasten, moeten die afgeven in het AC aan de Vrijetijdsbalie. Iemand van de gemeentediensten zal ze ophangen op maandagnamiddag. De affiches moeten 4 weken vóór de activiteit worden afgegeven en moeten gedrukt zijn op A2- formaat en rechtstaand bedrukt. KSA deed het eens liggend en daardoor zou de voorrang van hangen verloren gaan.


De borden zijn dubbelzijdig met telkens plaats voor 4 affiches A2. Er zijn dus maximum 8 activiteiten die terzelfdertijd worden aangekondigd. Wie afwijkt van de grootte van gevraagde grootte van de affiche, krijgt geen voorrang meer. Dat voorrangsreglement werd door de jongeren zelf opgesteld.

 

De gemeente kan ook affiches weigeren als ze bv. in strijd zijn met de goede zeden waar ook ‘bloot’ kan toe behoren! In de voorrangsorde staat de jeugddienst an jeugdhuis De Trechter op 1. Dan komen de initiatieven van de overheid en iedere vereniging met organisaties voor de 12 tot 30 jarigen. Op 3 volgen de activiteiten voor kinderen van 0 tot 12 jaar en daarna als 4 kunnen ook sportactiviteiten, cultuur e.a. eventueel een plaatsje krijgen met activiteiten die niet naar jongeren gericht zijn.

 

In de gemeentecommissie werd wel de vraag gesteld of er een sanctie voorzien is wanneer affiches door wildplakkers op het glas langs buiten worden gekleefd. Vanuit de jeugddienst werd gezegd dat onderzoek heeft uitgewezen dat op glazen kasten niets wordt gekleefd. Gebeurt het toch, dan is het een taak van de politie om de schuldige op te sporen en te beboeten.

 

De nieuwe aanplakborden geven de verengingen de garantie dat de aankondiging 4 weken blijft hangen, tot de activiteit voorbij is. Voor september zijn er reeds 9 activiteiten binnen, waarvan 8 van voorrang 1 voor voorrang 2.
De borden zullen na 15 juni worden geleverd.(Rolf Duchamps)

 

 

 

Lees ook:

Van deze glazen reclamekasten staan er in Zwijndrecht een hele reeks.ZWIJNDRECHT/BURCHT. De gemeenteraad heeft de aankoop van 5 extra aanplakborden voor de jeugd goedgekeurd. Het is al sinds...