Kortnieuws Kruibeke

KRUIBEKE. De gemeentelijke begeleidingscommissie, die o.a. uit een 14-tal politieke mandatarissen bestaat, houdt steeds voeling met het mobiliteitsplan. Bij hun taak behoort nagaan of alles goed verloopt rond verkeer. Ook o.a. de politie, Bruggen en Wegen en De Lijn zijn er bij betrokken. De begeleidingscommsissie kan werken rond voet- en fietspaden, oversteekplaatsen en als het moet kan ze ook gevaarlijke toestanden voorleggen en ijveren voor een oplossing.

 

Aan de Hogenakkerstraat in het industriepark moet de verkeersveiligheid worden verbeterd. Er zal in die zone een snelheidsbeperking tot 50 km/u worden ingevoerd.

 

In de onoverzichtelijke bocht aan het kruispunt van de Zegelaan met de Vredelaan in het centrum van Kruibeke wordt nu geprobeerd een oplossing te geven.Op advies van de lokale politie zal er een parkeerverbod worden ingevoerd over een afstand van 5 meter.

 

Het evenement 'Sportman van het Jaar' zal in Kruibeke in 2009 niet meer worden ingericht. De KWB-werkgroep vond dat na evaluatie, het financieel  niet meer verantwoord is.  Er komt wel een alternatief met een wedstrijd met een slotshow en gaat over 'de beste KWB-er'.

 

Rudy Vergauwen heeft de kingkaarting competitie 2007-2008 gewonnen. Maandelijks werd in 'Ons Huis' gestreden om de punten. Vergauwen totaliseerde 283 punten uit de vijf beste kaartingen. Frans Lardon werd 2de met 270p. Verder: 3. Magriet Verschooren 268 4. Georges Van Bogaert 267 5. Herman De Bock 261 6. Emiel De Schrijver 258 7. Hubert Hoofdman 256 8. Anita Smet 254 9. Marcel Muyshondt 252 10. Frans Leclercq 252.
Er namen 49 kaarters deel aan deze jaarlijkse kingkaartingcompetitie die door KWB wordt georganiseerd. (R.D.)