Project Leefsleutels komt er aan

BEVEREN. Half juni zal in Beveren de voorstelling plaatsvinden van 'Leefsleutels', een project dat Lions Club Antwerpen Linkeroever ondersteunt  en samen met de gemeente Beveren als structurele partner, zal voorstellen aan alle scholen van de gemeente.

 

Leefsleutels wil het sociaal en emotioneel welbevinden van kinderen en jongeren bevorderen door aandacht te besteden aan de ontwikkeling van sociaal emotionele vaardigheden.


Om dit te realiseren worden opleidingen voor begeleiders en onderwijzend en pedagogisch personeel voorzien, en maakt men gebruik van didactische pakketten. Momenteel wordt het pakket 'Toeka 2' gelanceerd. De vzw Leefsleutels, met zetel in Mechelen, maar oorspronkelijk gegroeid uit het programma Lions-Quest, heeft twee sterke partners: Fortis Foundation Belgium en Lions Clubs MD 112 Belgium.

 

Lions Club Antwerpen Linkeroever wil de scholen in groot Beveren hierbij graag helpen om met Toeka 2 kennis te maken, en zocht -en kreeg- daarvoor steun bij de gemeente Beveren.


Maandag 16 juni zal het in Huize de Rop in de Vrasenestraat aan de pers worden voorgesteld in aanwezigheid van burgemeester Van de Vijver, onderwijsschepen Katrien Claus en een directielid van vzw Leefsleutels. Een 20-tal scholen zijn reeds zeer geïnteresseerd en zullen ook aanwezig zijn.(R.D.)

 

 

Lees ook:

BEVEREN. In huize De Rop in de Vrasenestraat werd door Lions Club Antwerpen Linkeroever, waarbij ook de Beverse leden zijn aangesloten, een infoavond gegeven aan alle scholen van het kleuter-,...