Gemeente reikt eerste bouwvergunningen uit

Image
Burgemeeste Remi Audenaert reikt de eerste bouwvergunning uit aan de familie Blommaert. De tweede vergunning kreeg de famile Van Simaeys uit handen van schepen De Beule.
SINT-GILLIS-WAAS. Gisteravond heeft het gemeentebestuur van Sint-Gillis-Waas de eerste stedenbouwkundige vergunningen uitgereikt, sinds de gemeente daartoe bevoegd werd.

 

Door de zogenaamde ontvoogding is het advies van de gewestelijke stedenbouwkundige ambtenaar niet langer een verplichting maar een optie. Daardoor kan de gemeente zelf de vergunningen afleveren, wat de procedure versnelt. De gewestelijke stedenbouwkundige ambtenaar heeft wel nog 75 dagen de tijd om eventueel  onderzoek uit te voeren en zo nodig te vergunning te schorsen.

 

Van de twee vergunningen die deze week werden uitgereikt, ontving de gemeentelijke stedenbouwkundige ambtenaar de aanvraag op 7 mei. Het betrof een aanvraag tot het plaatsen van zonnepanelen bij de familie Van Simaeys. Zij gaan met de zonnepanelen zelf voor hun elektriciteit zorgen. De tweede vergunning werd op 15 mei aangevraagd door de familie Blommaert. Zij kregen een vergunning om een veranda te bouwen.


Beide vergunningen werden op maandag 2 juni goedgekeurd en beide families ontvingen reeds op dinsdag 3 juni hun vergunning.  Hoeft het nog gezegd dat beide families blij waren met de snelle afhandeling van hun aanvraag? (mb)

 

Lees ook:

SINT-GILLIS-WAAS. Vrijdag 25 april zal het gemeentebestuur officieel in kennis gesteld worden wat de gevolgen zijn van het voldoen aan de vijf kwaliteitsvoorwaarden van het decreet van 18 mei 1999...