Kleuters leren voetballen, basketten en fietsen

ImageZWIJNDRECHT. Wat een fantastisch initiatief van de gemeentelijke sportdienst! De kinderen van de 3de kleuterklas kunnen leren fietsen, voetballen of basketten in de naschoolse sportactiviteiten. Het fietsen gebeurt op een fiets zonder zijwieltjes. Van 5 tot 16 mei gebeurde dat op de Sint-Martinusschool in Burcht, van 19 tot 30 mei in ‘De Krinkel’ en momenteel is het ‘leren fietsen’ aan de gang in het Laar  van 2 tot 13 juni. Er wordt geoefend op de speelplaats van de school op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 16 tot 17u.

 

Op de woensdag nog tot 11 juni kunnen de kleuters van 15 tot 16u leren voetballen in de sporthal onder de leiding van verantwoordelijken van Verbroedering Zwijndrecht. Sporting Burcht geeft voetballes aan kleuters op het basketbalveld van De Wallen aan de Heirbaan van 16 tot 17u en dat nog tot 25 juni.

 

Tenslotte zijn er ook nog heel wat kleuters die willen basketten en die zijn nu gestart in de sporthal op de donderdagen 5, 12, 19 en 26 juni van 16tot 17u. De ‘trainingen’ worden er gegeven door Annemie Van Mieghem voor Insurex Sobabee Zwijndrecht. Gewoon schitterend hoe de 13 baskettertjes, de helft meisjes, de oefeningen uitvoerden. Alles gebeurde op een aangename manier. Zelfs het ‘pivoteren” werd voorbereid en het vlot ronddraaien. Ze moesten ook met de bal allerlei oefeningen doen en hem dan in een grote kuip die bovenop een plint stond, proberen te werpen.

 

Image
De kleuters uit de 3de klas zijn gestart in de sporthal met 4 lessen met leuke oefeningen rond basket. Annemie Van Mieghem van Sobabee is de begeleidster.


De kleuters kwamen uit de Gemeenschapsschool Het Laar, De Krinkel en Sint-Martinus Burcht.

Al deze naschoolse sport wordt gratis aangeboden door het gemeentebestuur.(Rolf Duchamps)