Geen auto's in straat want terras staat buiten

KRUIBEKE. Burgemeester Denert heeft bij hoogdringendheid een merkwaardig verkeersreglement uitgevaardigd en voor de gemeenteraad gebracht. In de Ambachtstraat die uitkomt aan het Onze-Lieve-Vrouwplein ter hoogte van café 'Ons Huis', mag café '’t Ambachtje'  voortaan op zondag een terras buitenzetten in de smalle straat.

Het is zo smal en klein dat in de volksmond gewoon het Ambachtstraatje wordt gezegd. Er is daar ook geen voetpad.

 

Wetende dat de burgemeester het zo aantrekkelijk vindt dat er in zijn gemeente terrassen aan cafés, tavernes of restaurants worden gezet, heeft hij de uitbater de toestemming gegeven om ’s zondags het terras te plaatsen over de volledige gevelbreedte van de zaak. En dat precies in het smalste gedeelte van de Ambachtstraat. Maar geen nood, de burgemeester heeft gezorgd dat de éénrichtingsstraat verkeersvrij blijft op elke zondag van 11 tot 22u. Er kunnen dus geen auto’s meer door.

 

De inwoners die vooraan in de straat een garage hebben kunnen voldoende manoeuvreren om, na goede afspraakjes, in en uit te rijden.De uitbater heeft voor een mobiel terras gezorgd dat hij fleurig afbakent met bloembakken. Voor de rest blijft de verkeerstoestand in de Ambachtstraat zoals het was. Een voorgaande heeft dit initiatief niet maar dat de uitbater er financieel beter van wordt is een feit. Maar ook de gezelligheid in Kruibeke-Centrum wint er bij.

 

Op terrassen wordt in Kruibeke geen belasting geïnd. Er werd bij het initiatief wel rekening gehouden met toegankelijkheid voor de hulpdiensten. Die moeten natuurlijk wel wachten tot het terras is afgebroken. En dat zal bij zonder snel moeten gebeuren en misschien is er nog een plaatsje vrij in het Guiness Book of Records: het snelst opdoeken van een terras! We vragen ons ook af of er nog andere horeca-uitbaters zijn die met hun terras naar de openbare weg willen komen.(Rolf Duchamps)