Teruggevonden fietsen komen op internet

LOKEREN. Naar aanleiding van de toelichtingen bij het Jaarverslag 2007 van Politiezone Lokeren tijdens de jongste gemeenteraad, had korpschef Trienpont het o.a. over fietsdiefstallen. Teruggevonden fietsen worden door de politiediensten gedurende een zekere tijd bijgehouden. Veel slachtoffers van fietsdiefstallen komen echter nooit nakijken of hun tweewieler er bij is, en bijgevolg komen relatief weinig teruggevonden fietsen ook bij hun eigenaar terecht.

 

Efficiënt hulpmiddel bij identificatie is fietsgravering. In de infokrant van de stad Lokeren wordt regelmatig datum en plaats gepubliceerd waar men dergelijke gravering kan laten uitvoeren. In de Lokerse scholen loopt momenteel ook een actie voor fietsgravering.


De heer Trienpont meldde nog, dat er plannen zijn om in de toekomst alle teruggevonden fietsen digitaal te fotograferen, en deze op een internetsite te plaatsen, raadpleegbaar voor iedereen. (tdw)

 

 

 

Lees ook:

LOKEREN. Korpschef Patrick Trienpont kwam in de gemeenteraad van 26 mei toelichtingen geven bij het jaarverslag 2007 van politiezone Lokeren.