Hamme in sociaal-economische toer Oost-Vlaanderen

PROVINCIE/HAMME. De Economische Raad voor Oost-Vlaanderen vzw (EROV) streeft naar de verdere professionalisering van de socialprofitsector. EROV ondersteunt hierbij de managementontwikkeling in de Oost-Vlaamse socialprofitsector. Deze sector omvat onder meer de ouderenzorg, bijzondere jeugdzorg, zorg voor personen met een handicap, geestelijke gezondheidszorg, beschutte werkplaatsen, sociale werkplaatsen.

 

In dat kader organiseert EROV op vrijdag 23 mei en woensdag 28 mei een Sociaal-Economische toer in Oost-Vlaanderen. Acht boeiende socialprofitorganisaties worden bezocht, verspreid over twee dagen. Ook de Wase regio is er bij betrokken en meer bepaald Hamme waar vrijdag 23 mei om 14u Kringloopcentrum SpoorTwee, Koning Albertplein 13A, wordt bezocht. SpoorTwee beheert een kringloopcentrum waar kansengroepen worden tewerkgesteld. Daarnaast verzorgt SpoorTwee ook groenonderhoud en strijkhulp via dienstencheques.

 

Andere organisaties die worden bezocht bevinden zich in het Gentse, Weztteren, Dendermonde en Zele. Hierbij is er aandacht voor de uitdagingen, zowel op management- als op zorgvlak, die de sector te wachten staan. Een blik achter de schermen bij deze organisaties zal een leerrijk beeld schetsen van deze waardevolle sector. Sterkten, zwakten, opportuniteiten en bedreigingen zullen worden nagegaan aan de hand van de getuigenis van de directeurs en de bespreking met de deelnemers aan de studietoer.
 
Prof. dr. Aimé Heene, vakgroepvoorzitter Management, Innovatie en Ondernemerschap aan de Faculteit Economie en Bedrijfskunde van de Universiteit Gent staat in voor de wetenschappelijke begeleiding en de synthese van de gesprekken. Besluiten en aanbevelingen worden op donderdag 26 juni om 14u voorgesteld tijdens een studienamiddag.

 

Aan de Sociaal-Economische toer neemt een delegatie van de deputatie en de provincieraad deel. Daarnaast worden ook verantwoordelijken en bedrijfsleiders uit profit en social profit uitgenodigd. 


De socialprofitsector omvat maar liefst 18,9% van de bezoldigde tewerkstelling in Oost-Vlaanderen. Het provinciebestuur Oost-Vlaanderen hecht dan ook veel belang aan de ondersteuning van deze sector. (Rolf Duchamps)