Mercatortaptoe bracht muziek in het dorp

Image
De korpsleiders nemen afscheid van Kruibeke.
KRUIBEKE. De Mercatortaptoe van Kruibeke is voor het Oost-Vlaams Vlamo een unieke gelegenheid om de waarde van de muziekverenigingen te promoten. Vanaf 15 u zat de gemeente compleet onder de muziek. Daar zorgden SMO Oordegem,  K. Fanfare De Leiezonen, Desselgem, K. Harmonie De Kunstvrienden, Sint Niklaas, The Flemish Caledonian pipes & drums (clan Mackenzie)voor. Het was een kleurrijk gebeuren met die vier korpsen, allen in een knap uniform.

 

De apotheose aan de kerk bracht een vertolking van het “Waaslandlied” en nog enkele afscheidsnummers . Burgemeester Denert sprak ook nog een dankwoord uit waarin hij ook wees op de medewerking van het weer. De 13de keer kende dus geen regen al stond er wel wat wind en was

Image
De bekende warme knuffel van Burgemeester Denert.
het tamelijk fris. "Maar", aldus Denert, "de muziek hield ons warm". Hij sprak ook zijn tevredenheid uit dat zoveel mensen mee luisterden naar de optredens. Hij kon het ook niet nalaten om aan de korpsen en hun aanhang te vragen om voor Bazel te stemmen als ‘Mooiste dorp van Vlaanderen’.

 

Image
De Mercatortaptoe bracht Kruibeke weer een heerlijke muzieknamiddag.

 

Als slot overhandigde hij aan de afgevaardigden van de deelnemende muziekverenigingen een oorkonde. Uiteraard hoorde daar zijn alomgekende 'warme knuffel' bij die hij nog uitbreidde naar de vrouwelijke muzikanten toe.. “Liefde van mens tot mens”, hoorden we hem daarbij zeggen.(R.D.)