OCMW-voorzitter Bart Criel neemt in juni ontslag

Image
Bart Criel (l) toen hij maandagavond tijdens de gemeenteraad zijn ontslag bekendmaakte.
KRUIBEKE. De voorzitter van het OCMW Bart Criel heeft zijn ontslag aangekondigd voor juni. Hij had met zijn 'politieke familie' de afspraak gemaakt dat hij eind 2008 in functie zou blijven in het OCMW als voorzitter. 2008 is zijn tiende jaar in de lokale politiek. Hij zetelde 2 jaar in de OCMW-raad en was 8 jaar voorzitter.

"Ik heb nu beslist om een aantal maanden vroeger te stoppen. Ik zal dus ontslag nemen uit de OCMW-raad en mijn functie van voorzitter neerleggen, eind juni 2008."

 

Dat hij dat nu vervroegd doet heeft twee belangrijke redenen. Bart werkt als onderzoeker op het Tropisch Instituut te Antwerpen en daar zijn voor de volgende jaren voor hem een aantal bijkomende engagementen gekomen. Men heeft hem gevraagd de leiding te nemen van twee projecten van samenwerking met academische instellingen in het Zuiden. Eén er van is in Oeganda in Centraal-Afrika in de hoofdstad Kampala, in een school voor volksgezondheid. Het is een samenwerking van 6 tot mogelijks 12 jaar.

Een tweede instelling is een klein instituut voor volksgezondheid in Zuid-India, ook voor 6 of 12 jaar. "Het zijn twee bijkomende engagementen die ik graag nauw wil opvolgen en dat impliceert extra werk en meer reizen."


Een tweede gegeven voor zijn ontslag is dat hij aanvankelijk, in samenspraak met de collega’s, had besloten te stoppen eind 2008. "Ik zag de periode 2007 - 2008 als een gelegenheid om een aantal dingen die we op spoor hebben gezet, af te werken."

 

Twee van die projecten liggen voor de hand met het Lokaal Sociaal Beleidsplan 2008-2010 dat hij op spoor heeft gezet en dat vorig jaar al goedgekeurd is door de gemeenteraad én de OCMW-raad. "Ik ben daar echt blij mee", aldus de OCMW-voorzitter. "We hebben daar hard aan gewerkt en het is nu okee."

 

Het andere groot project waar Bart Criel het beste van zichzelf heeft gestoken was het bouwen van het nieuw rusthuis van Bazel. Het wordt op 15 mei ingehuldigd. Zo heeft Criel verwezenlijkt wat hij graag wilde afwerken.
-"Vandaar heb ik in overleg met alle betrokkenen voorgesteld er mee te stoppen. Dat betekent ook dat ik ook stop met actief te zijn in de politiek. Ik blijf uiteraard wel een geïnteresseerd toeschouwer bij de lokale politiek en ook wel bovenlokaal natuurlijk".

 

In de OCMW-raad zal hij opgevolgd worden door Els Eeckhout en zijn partijgenoot bij D.E.N.E.R.T., Raf Spinoy, zal voorzitter worden.(ROLF DUCHAMPS)