Zit er goud in Zwijndrechtse parasols?

ZWIJNDRECHT. In de jongste gemeenteraad moesten de raadsleden ook naar de mededelingen van de bestelbons kijken. Daar stond ook de bestelling op van 2 parasols Baya plus voor elke een parasolvoet. Prijs: 2342,39 euro of 1.171 euro voor een parasol of in oude franken meer dan 45.000 BEF ’t stuk.

 

Er werd wel even over gepraat want parasols van die prijsklasse moeten wel van duurzame kwaliteit zijn en misschien zitten er wel gouden 'baleinen' in. Ze zullen geplaatst worden op het nieuw ingerichte terras achter het bibliotheekgebouw.


Schepen Van de Vijver probeerde die prijs toch wat te verantwoorden door er op te wijzen dat ze vele jaren zullen meegaan en niet zullen kunnen wegwaaien.


Ze doen er in de bibliotheek goed aan om die dure zonneschermen binnen te zetten als de bib gesloten is. De parasol zelf natuurlijk, want de voeten zullen wel zwaar zijn vermits de parasol niet kan wegwaaien. De parasols zullen in de bib weggeborgen worden, niet alleen om diefstal te voorkomen maar ook tegen schade, lees vandalisme.(R.D.)