Gemeente verkoopt oude pc's aan personeel

ZWIJNDRECHT. Omdat de gemeente elk jaar een twintigtal nieuwe pc-configuraties aankoopt, worden ook systematisch de oudste pc’s vervangen en dan staan ze daar werkloos. Die vervangingen zijn zeker noodzakelijk omdat de softwaretoepassingen en updates immers steeds snellere toestellen vragen. De netwerktoepassingen staan daarbij wel op kop. De gemeente heeft in totaal een honderdtal computers in gebruik.

 

Zwijndrecht heeft een reserve van 7 pc’s die paraat staan om de defecte te vervangen of om personeelsuitbreiding op korte termijn op te vangen. Maar ook om interne opleidingen te organiseren, zijn de reservemachines in gebruik.

Toch heeft de gemeente nu 5 pc’s, die aangekocht zijn in 2003, in overschot. Ze zijn te licht voor het gemeentelijk systeem maar kunnen natuurlijk door de gewone burger nog perfect gebruikt worden als tekstverwerker en voor internet en ook voor studenten kunnen zij nog van bijzonder nut zijn.


Er wordt nu voorgesteld om de 5 pc’s te verkopen aan het gemeentelijk personeel. Ze gaan dat doen door een procedure van biedingen onder gesloten omslag "Hoeveel geef je d'er voor?" De gemeenteontvanger moet de klus klaren. Omdat de pc’s afgeschreven waren op 5 jaar is de restwaarde in zijn boeken nihil. Dat alle gemeentelijke gegevens van de harde schijf gehaald zijn is evident.

 

Gemeenteraadslid Denise Melis- De Lamper (sp.a) had haar bedenkingen bij deze verkoop vooral op het juridisch vlak. "Is dat wel wettelijk?", vroeg ze zich af. De sp.a-fractie onthield zich bij de stemming. (R.D.)