Sint-Niklaas viert de Dag van de Arbeid

SINT-NIKLAAS. Op 1 mei vieren we zowel de Dag van de Arbeid als Rerum Novarum. Dat is de eerste en tevens ook laatste keer dat wij dit zullen meemaken. De volgende keer dat beide feestdagen samenvallen is in het jaar 2160 of over 152 jaar. De socialistische beweging van Sint-Niklaas heeft al jaren de traditie om zelf een optocht te organiseren, met honderden deelnemers. En dit jaar wordt dit speciaal. Niet alleen omdat de Dag van de Arbeid toevallig samenvalt met Rerum Novarum, maar ook omwille van het kleurrijke en feestelijke karakter dat sp.a er aan geeft.

 

Het feest wordt woensdag 30 april al ingezet met om 19u een mei-avond in de Siniscoop. Het programma:

woensdag 30 april

 

19u: toegang tot de cinemazaal waar de socialistische harmonie 'De Toekomst' een mùuzikaal welkom speelt.
19u30: Toespraken door Freya Van den Bossche (voorzitter sp.a Oost-Vlaanderen) en Chris van de Wijgaert (gewestelijk secretaris ABVV)
19u45: Film 'Modus Operandi'
22u: Een avondreceptie, eveneens in de Siniscoop, met versnaperingen en een drankje met mogelijkheden tot wat napraten.

 

donderdag 1 mei 


Vanaf 12u30 organiseert het ABVV in het Volkshuis, Vermorgenstraat 9, een lekker etentje na de optocht. Het kost 7,5 euro per persoon of 5,5 euro voor kinderen, twee drankjes inbegrepen. De mei-optocht woprdt samengesteld  om 10u aan het Volkshuis in de Vermorgenstraat. Om 10u20 volgen toespraken door Dirk Van der Maelen (ondervoorzitter sp.a) en Bart Leybaert (secretaris BBTK Waasland, ABVV).


De optocht vertrekt om 10u45 en komt om 12u aan in de Knaptandstraat aan taverne Bokkenhof. Het wordt wel een speciale 118ste uitgave omdat er een kleurrijk en feestelijk karakter aan wordt gegeven. Voor het eerst zullen honderden ballonnen worden meegenomen en deze zullen  te midden van het Heymanplein de hoogte in gelaten worden. Dit onder het toeziend oog van heel wat toeschouwers, want donderdag is in Sint-Niklaas ook marktdag.
Combineer dit met de muzikale begeleiding door de harmonie, en dan weten we dat dit gegarandeerd voor de nodige sfeer - en ook leuke beelden - zorgt.

 

zaterdag 3 mei


Om 15u begint de schieting 'liggende wip' in café Oud Gelaag, Kleibekestraat te Sint-Nikaas. Er is 50 euro gratis, en een trofee voor de 1ste plaats!

 

zondag 4 mei


Om 9u30 begint reeds de kaarting bieden & kingen in het Ontmoetingscentrum in het Fabiolapark, Voskenslaan 154. Dit is een organisatie van de wijkclub Truweel, en wie er vorig jaar bij was weet dat dit een heel succesvolle organisatie is. De opbrengst van de kaarting gaat naar Koester (kinderkankerfonds). (Rolf Duchamps)