Anny Cortebeek kreeg titel van ere-schepen van Kruibeke

Image
Anny Cortebeek was 18 jaar schepen in Kruibeke.
KRUIBEKE/RUPELMONDE. Anny Cortebeek, in de vorige legislatuur schepen van Kruibeke, heeft van het Binnenlands bestuur van de Vlaamse overheid de eretitel gekregen van het ambt van schepen. Een ambt dat zijn 18 jaar lang heeft vervuld. Een afschrift van het besluit werd aan de gouverneur en het gemeentebestuur van Kruibeke bezorgd. Het is ondertekend door Minister Marino Keulen.

 

Anny Cortebeek was in de politiek terecht gekomen nadat ze vele jaren actief geweest was in het politiek college van de toenmalige Volksunie in Kruibeke en was zo toch al wat vertrouwd geraakt met het politieke leven.
Na het overlijden van haar echtgenoot Heinfried Koppen in 1987,  gedurende zijn volle ambttermijn als schepen, waren er in 1988 weer gemeenteraadsverkiezingen. Aan Anny werd gevraagd om op de lijst te komen wat ze zonder aarzelen deed. Ze werd verkozen en kreeg dan een schepenmandaat. Ze werd benoemd in januari 1989 en bleef schepen tot en met 2 januari 2007. Haar bevoegdheden waren sport, toerisme en middenstand.


"Ik heb ook gedurende gans de periode de verantwoordelijkheid gehad om de jubilarissen te mogen gaan bezoeken of te ontvangen in het Kasteel Wissekerke. Dat was een heel leuke ervaring waar ik veel genegenheid van de mensen heb ondervonden. Het was mijn bedoeling mij in te zetten voor de inwoners van Groot-Kruibeke en dat door attent te zijn met het opvolgen van de dossiers en vooral die waar ik verantwoordelijk voor was. Ik heb ook kunnen meewerken aan het Mercatorjaar in 1994 in Rupelmonde.", zegt Cortebeeck.

 

In haar ambtstermijn kunnen we terugdenken aan de aanleg van petanqueterreinen zowel binnen- als buitenterreinen met het daarbij horende clubhuis dat dan ook een groot succes kende en nog kent. De heropbouw van de sporthal De Dulpop verliep ook onder haar visie als schepen van sport.

 

Ere-schepen Cortebeek kijkt, buiten een paar teleurstellingen, heel tevreden terug op haar periode als schepen.
"Iets voor de mensen kunnen doen en echt met hen samenleven, daar heb ik altijd van gehouden. Het sociaal contact is belangrijk in de politiek maar ook in het dagdagelijks leven.  Er was wel veel inzet voor nodig om alles te combineren met het gezinsleven waar ik toch alleen de zorg had voor mijn twee kinderen. Maar men kiest voor iets en men moet er zich dan volkomen voor inzetten.", besloot Anny Cortebeek. (Rolf Duchamps)