Stem voor het mooiste Oost-Vlaamse dorp

Image
de ingang van het kasteel Wissekerke en rechts de Eenhoorn
BAZEL. Het liefelijke dorpje van de gemeente Kruibeke blijft wel Bazel. Het Eén-programma 'Vlaanderen Vakantieland' stelde zich de vraag: "Waar ligt het mooiste dorp van Vlaanderen?" en besloot  zijn kijkers daarover te laten beslissen. Na de eerste stemronde bleven vijftien dorpen in de running: drie per provincie. Voor Oost-Vlaanderen zijn dat Bazel (Waasland), Deurle (Leiestreek) en Watervliet (Meetjesland). Eén van deze drie gaat door naar de finale. Op zaterdag 17 mei stellen ze zich voor in Vlaanderen Vakantieland, op Radio 2 en in Het Nieuwsblad.

 

Bazel vormt, met het prachtige kasteel Wissekerke, dé parel van 't Soete Waesland. De Sint-Pieterskerk, torent hoog boven de daken uit en is het centrale herkenningspunt van het dorp. Bazel heeft een boeiende geschiedenis, er werden namelijk Gallo-Romeinse nederzettingen gevonden.Men kan aangenaam vertoeven in het natuurdomein van de Scheldepolders of genieten van de rust tijdens een boottocht op de Schelde.

 

De bevolking kan stemmen voor zijn Oost-Vlaamse favoriet en dat van zaterdag 17 mei om 6u 's morgens tot woensdag 21 mei om 12u, per e-mail of per sms.


Als Bazel de naam 'Mooiste Dorp van Vlaanderen' moet dragen, stem dan op hetmooistedorp.be  of sms "dorp 13" naar 3238. Als men per sms stemt maakt men bovendien kans op een leuke verrassing!

 

Voor de provincie Antwerpen is ook Sint-Amands bij de kandidaten. Het Scheldedorpje ligt zowat in dezelfde regio langs de Schelde. Ook daar kan natuurlijk voor geduimd worden om het tot 'Mooiste dorp van de Provincie Antwerpen en van Vlaanderen' te laten uitroepen. Op 29 mei wordt 'Het Mooiste Dorp van Vlaanderen' verkozen. (Rolf Duchamps)

 

Lees ook:

PROVINCIE/KRUIBEKE. Bazel scoorde met 6.357 stemmen onvoldoende om door te stoten naar de finale. Niet toerisme Waasalnd trekt nu de kaart van de Oost-Vlaamse nominatie, ook het...

KRUIBEKE. Het schepencollege van Kruibeke maakt echt werk om deelgemeente bazel aan te prijzen als 'mooiste dorp van Vlaanderen'. Nu al is Bazel één van de 15 mooiste dorpen...

kasteel Wissekerke in BazelBAZEL. Je kan in Bazel geen voet meer verzetten of er is wel iets dat de aandacht trekt op 'Het mooiste dorp van Vlaanderen'. Spandoeken, affiches, strooibriefjes....