Zuinigere verlichting op komst voor Hamse Cultureel Centrum

HAMME. Het cultureel Centrum Jan Tervaert zal een nieuwe zaalverlichting krijgen. Het schepencollege heeft daartoe Abetec als architectenbureau aangesteld. Abetec is gevestigd in Dendermonde in het Industrieterrein Hoogveld. De opdracht is de uitvoering van audit en engineering teneinde de zaalverlichting van het cultureel centrum te vernieuwen.

 

Het studiebureau werd aangeduid om de vernieuwing optimaal uit te voeren. Teneinde de vernieuwing van de verlichting in het cultureel  centrum optimaal uit te voeren is er een studiebureau aangeduid. Belangrijk hierbij is het zuinig omspringen met energiegebruik.

 

Schepen Drieghe over de studie: "Abetec moet een beschrijving geven van de situatie waarbij een beeld geschetst wordt van de positieve en negatieve punten van de huidige installatie en dit op gebied van lichtniveau, lichtcomfort, energieverbruik en lichtmetingen. Het moet een voorstel voorleggen om de bovenstaande problemen te corrigeren, het opstellen van de berekening voor een aantal type- lokalen, aanvullende documentatie bezorgen over armaturen, ballasten, lampen en lichtsturing. Er moet ook een studie gemaakt worden van de noodverlichting. Verder zit in de studie ook een inplantingplan en een transparant overzicht van de gehele elektrische installatie." (R.D.)