Wordt Hamme 'een thuis voor een gedicht'?

HAMME. Hamme is één van drie genomineerde gemeenten in de wedstrijd 'een thuis voor een gedicht' die wordt georganiseerd door de Provinciale Landbouwkamer en de Dienst Landbouw en Platteland van de Provincie Oost-Vlaanderen.

 

Om genomineerd te worden, moesten de deelnemende een geschikte locatie voordragen die een gedicht verdiend. De cultuurdienst van Hamme heeft de Durmedijk voorgedragen. Hamme heeft naast haar schoonheid als ‘oase van groen en water’ een extra troef:  Lut De Block, de Oostvlaamse Plattelandsdichter, is in Hamme geboren.

 

Om echt verkozen te worden, moet Hamme de meeste stemmen verzamelen op de website plattelandsdichter.be. Tussen 1 mei en 20 mei kan iedereen daar zijn of haar stem uitbrengen op zijn of haar favoriete plaats. Als laatste stap zullen Hamme en de andere twee geselecteerde gemeenten het tegen elkaar opnemen om hun kandidatuur te verdedigen via een vrij tribune. Belangrijk is dat zowel voor het eerste onderdeel, maar vooral ook voor het aantal behaalde stemmen uit het tweede onderdeel 10, 7,5 en 5 punten toegekend worden. Ook in het derde luik zal de jury 15, 10 en 5 punten toekennen. Als Hamme de wedstrijd wint, kan de gemeente het gedicht van Lut De Block op 28 september op de Durmedijk onthullen.

 

Vanaf donderdag 1 mei kan u uw stem op Hamme uitbrengen op plattelandsdichter.be (mb)