Gaverlandwegel wordt later volwaardige weg

Image
De Gaverlandwegel heeft dringend een ander wegdek nodig.
MELSELE. Het Bijzonder Plan van Aanleg Van Puymbroecklaan werd al in juli 1999 goedgekeurd maar in 2003 wilde de gemeente het wijzigen omdat het de Gaverlandwegel wilde uitbouwen tot een directe motorische verbinding tussen Van Puymbroecklaan en Dijkstraat. Maar omdat er ook nog woonprojecten op til stonden was de wijziging ook aan te raden. In 2005 werd het wijzigingsprogramma nogmaals uitgebreid om zo de voorschriften voor de Sportzone, die ook in dat BPA lag, te kunnen aanpassen.

 

Aan de Gaverlandwegel komt nog een verkaveling met gemengde woningbouw. Er zal privaat gebouwd worden én plaats zijn voor sociale woningbouw. Het BPA Van Puymbroecklaan heeft dus zeker nog wat te bieden op vlak van bouwprojecten. De Berghoekwegel blijft echter enkel voor fietsers en voetgangers een verbinding geven tussen Dijkstraat en Van Puymbroecklaan.

 

Image
De Van Puymbroecklaan werd heel grondig aangepakt.
Momenteel is de Gaverlandwegel zowat de enige toegangsweg naar de sporthal. De Van Puymbroecklaan is onherkenbaar geworden. De werken zijn zo grondig dat er van die vroegere laan met die frisse bomen, niets meer overblijft. De heraanleg van de laan moet de bewoners achteraf doen zeggen dat het er aangenaam wonen is.

 

Image
De Van Puymbroecklaan voor de werken begonnen.
De Gaverlandwegel ligt er ondertussen slecht bij. Jammer voor al die nieuwe woningen die er zijn gekomen. In de gemeenteraad heeft Bruno Stevenheydens (V.B) al  geïnformeerd hoe het daar nu zit want enkele maanden geleden had men al gezegd dat de putten in het wegdek zouden worden opgevuld. "Ik vermoed dat bestuurders de gemeente wel eens terecht in het ongelijk kunnen stellen over de toestaned van het wegdek.", aldus Stevenheydens.

 

Maar de vraag was nu toch wanneer de straat volledig zou worden aangepakt. Volgens burgemeester van de Vijver dramatiseerde Stevenheydens de toestand, al gaf hij toe dat er inderdaad putten in het wegdek zijn. In 2008 zal het met de Gaverlandwegel zeker niet meer goed komen, ten vroegste in 2009.(R.D.)