Basisschool De Molenberg doet het weer

Image
Bram Heyninck won een prijs bij de Junior Journalistenwedstrijd van het Davidsfonds.
STEKENE. Op meer dan 200 plaatsen in Vlaanderen organiseerde het Davidsfonds de Junior Journalisten-wedstrijd.  Dit jaar waren de leerlingen van de derde graad van de basisschool 'De Molenberg' in Stekene helemaal in de ban van het thema 'Film'.  Ze gingen aan de slag met pen en papier.  Er werden verhalen geschreven waar de glitter en glamour van af sprong. 

 

"Wij proberen zoveel mogelijk aan te sluiten bij de werkelijkheid en de leefwereld van de kinderen.  Tijdens deze schrijfopdracht stond zelfexpressie centraal.  De leerlingen waren op deze manier actief met taal bezig.", bevestigen de leerkrachten van "De Molenberg'.

 

Image
Bram Heyninck nam zondag zijn prijs in ontvangst in de Salons voor Schone Kunsten in Sint-Niklaas.
In november werden de verhalen ingestuurd.  Vol spanning wachtten de leerlingen af.  Vorig schooljaar wisten twee leerlingen uit het zesde leerjaar de prijzen in de wacht te slepen.  Tot onze grote vreugde behaalde ook dit jaar een leerling uit het zesde leerjaar een plaats als laureaat.  Bram Heyninck mocht afgelopen zondag zijn prijs in ontvangst nemen in de Salons voor Schone Kunsten in Sint-Niklaas. (mb)