Basisschool Velle krijgt nieuwe schoollokalen van middenstand

ImageTEMSE-VELLE. Op initiatief van het Oudercomité van de Basisschool en in nauwe samenwerking met de schooldirectie en -bestuur werd op de Velle geschiedenis geschreven. Het is onderwijsmiddens absoluut niet evident dat zelfstandige ondernemers meewerken aan het realiseren van nieuwe klaslokalen voor de plaatselijke school. Maar op de Velle gebeurde dat toch en wordt nu werk gemaakt van het bouwen van 4 nieuwe klaslokalen plus nog een zorgruimte er bovenop.

 

Het 'historische' aan het project is, dat het een zuiver privé-initiatief betreft, dus zonder subsidies van de Vlaamse overheid. Omdat de school al groeide tot een leerlingenaantal van 300 was ze echt uit haar voegen gegroeid. Bijbouwen was dus de opdracht en een must. Maar schoollokalen bij bouwen is geen veranda zetten en het is normaal best dat men de officiële weg volgt om over nodige subsidies te beschikken. Op de goedkeuring daarvoor wachten zou  wel een jaar of zeven, duren en dat vonden ze op de Velle véél te lang.

 

Om tegemoet te komen aan de acute nood, werd besloten zelf de nodige fondsen in te zamelen. Met de voorzitter van het Oudercomité Katrijn De Winter als gangmaker werden de zelfstandige ondernemers gezocht en via de leerlingen komt men in zo’n grote wijk wel automatisch terecht bij zakenmensen. Ze werden gecontacteerd om mee te werken. Het resultaat was indrukwekkend: volledig met eigen middelen worden dus 4 lokalen met sanitair er bij én een zorgruimte gebouwd.

 

Op zondagochtend 20 april werd officieel de eerste steen gelegd. Die ‘eerste steen’ moest echter met een korreltje zout genomen worden: de werken waren al dermate gevorderd, dat de ‘eerstesteenlegging’ vervangen werd door de onthulling van een herdenkingssteen. Directeur Geert Drumont sprak het welkomstwoord uit, burgemeester Luc De Ryck (bewoner van Velle 1975-1989) onderstreepte het uitzonderlijke karakter van Velle en het unieke karakter van de realisatie, waarna Katrijn De Winter, de motor achter het hele gebeuren, de sponsors en de vele helpende handen nadrukkelijk dankte. Met een receptie werd de plechtigheid afgesloten.
De lokalen worden in gebruik genomen op 1 september 2008.

 

Image
Gangmaker Katrijn De Winter, directeur Geert Drumont, burgemeester Luc De Ryck en schepen van Onderwijs Franky De Graeve met zelfstandige ondernemers die het project mogelijk maken.
 

(Rolf Duchamps)