Rustoord De Reiger bestaat 25 jaar

Image
OCMW-voorzitter Ingrid Meeus voor rustoord De Reiger.
TEMSE. Rustoord ‘De Reiger’ viert in mei z’n zilveren jubileum met een feestdag, een Vlaamse Kermis en een foto- en videotentoonstelling. OCMW Temse heeft voor de gelegenheid een uniek juweel en sleutelhanger laten ontwerpen. Deze wordt op 24 mei voorgesteld en te koop aangeboden.

 

Rustoord ‘De Reiger’ opende in 1983 met 150 bedden. Het was destijds één van de modernste rustoorden in het Waasland. De eerste directrice van het huidge rustoord was Annie Maris. Zij ging 4 jaar geleden met pensioen en gaf de fakkel door aan Sven Cockx. Gedurende een kwarteeuw kende het rustoord meer dan 900 residenten. Van de bewoners die 25 jaar geleden de bouw van het huidige rustoord hebben meegemaakt, is geen enkele meer in leven. De laatste resident die van het 'oude' naar het 'nieuwe' rustoord verhuisde, Mevrouw Elvire Muys, overleed begin dit jaar op 93-jarige leeftijd.  "Na 25 jaar is ‘De Reiger’ toe aan modernisering.", laat OCMW-voorzitter Ingrid Meeus weten, "Die modernisering pakken we aan met een masterplan, dat we hopen voor te stellen op de foto- en videotentoonstelling van december 2008". 

 

Voorzitter Meeus verduidelijkt ook wat het masterplan zal inhouden: "We hebben dit jaar in de begroting geld voorzien om een masterplan op te laten maken waarbij de hele site (waarop het rustoord De Reiger, de serviceflats Elisabeth, de kliniek en het administratief OCMW-gebouw gelegen zijn) zal heringericht worden als woonzorgcentrum met oog voor de noden van de toekomst (grotere rustoordkamers, studio’s, seniorenflats, dienstencentrum, seniorenrestaurant, …). Omdat vanaf 2010 geen meerpersoonskamers in een rustoord mogen, beginnen we nu reeds aan een eerste deel van de verbouwing van 'De Reiger'. Deze verbouwing zal zijn aanvang nemen in september dit jaar, waarbij de 6 meerpersoonskamers omgevormd zullen worden tot 16 grote éénpersoonskamers. De aanbestedingsdossiers zijn vorige maand door de OCMW-raad goedgekeurd." De kliniek zal in 2012 verdwijnen.


Het OCMW van Temse viert de 25ste verjaardag van ‘De Reiger’ met een reeks aktiviteiten op verschillende dagen in de maand mei. Op 16 mei starten om 14 uur de feestelijkheden aan het rustoord De Reiger met een rondrit door Temse met de  rustoordresidenten. De autocaravan geeft de rustoordbewoners de gelegenheid om Temse nog eens te bezoeken. De rondrit omvat het centrum van Temse, de site ‘De Zaat’ incluis, om te eindigen in het Waesmeer waar een kleine snack voor de rustoordresidenten zal opgediend worden.

 

Op 24 mei vindt op de site van het rustoord De Reiger een ware ‘Vlaamse kermis’ plaats met diverse optredens, Vlaamse volksspelen, eetkraampjes, een grimeerstand, ponyrijden, ballonwedstrijd, springkasteel, enz…. Iedereen is welkom om mee te feesten!

 

Op 30 mei organiseert het OCMW een jubileum-receptie voor het OCMW-personeel, gepensioneerde personeelsleden uit rustoord De Reiger en al diegenen die met het rustoord te maken hebben zoals huisartsen, apothekers,...

 

In december geeft de foto- en videotentoonstelling ‘Het rustoord vroeger, nu en in de toekomst’ een beeld geven van de geschiedenis van 25 jaar rustoord ‘De Reiger’. Niet alleen zal de bouw van het rustoord en de evolutie van het rustoord tot op vandaag te zien zijn, er zal ook een blik geworpen worden naar de toekomst toe. (mb)

 

Lees ook:

de reigersleutelhangerTEMSE. De Temsese serviceflatbewoner Frans Van Hoeywegen heeft ter gelegenheid van de 25ste verjaardag van rustoord 'De Reiger' een uniek 'Reigerjuweel' en...