14-Daagse Rode Kruis start donderdag

ImageBEVEREN. Op donderdag 24 april start de 14-daagse van het Rode Kruis. De slogan dit jaar is ‘Haal 5 euro uit je portemonnee, je redt er misschien je eigen leven mee! Steun de Rode Kruishelden, koop de sticker.’ De vrijwilligers van het Rode Kruis zullen tussen 24 april en 8 mei postvatten aan kruispunten en grootwarenhuizen om hun stickers te verkopen. Wie een sticker van 5 euro koopt, steunt daarmee de plaatselijke en provinciale hulpacties van het Rode Kruis.

 

De opbrengst van de stickerverkoop is in Beveren o.a. bestemd voor het aanleggen van een spaarpot om de oudste ziekenwagen te vervangen.

 

Image
zo ziet de sticker van de 14-daagse van het Rode Kruis er uit.

 

Waar bij vorige edities steevast werd gekozen voor bekende (strip)figuren, beeldt de 14-daagse sticker dit jaar een rampscenario uit waar Rode Kruisvrijwilligers hulp bieden aan de vele slachtoffers. Nieuw dit jaar zijn de tien afneembare kleine stickertjes, waarmee kinderen tussen 7 en 10 jaar kunnen deelnemen aan de kinderplakwedstrijd. Met de 10 afneembare stickers kunnen de kinderen aan de slag. Fotografeer het resultaat van het knip- en plakwerk en laadt op op rodekruis.be. De winnaar beleeft een heldendag zoals alleen het Rode Kruis dat kan aanbieden: een ritje met de ziekenwagen of een hulpdienstpost bezoeken tijdens een topvoetbalwedstrijd, festival of concert. (mb)

 

Lees ook:

BEVEREN. Rode Kruis Vlaanderen houdt tussen 24 april en 8 mei haar jaarlijkse stickerverkoop. Dit jaar prijken de stripfiguren uit de Jommeke-reeks op de zelfklevers. Net als op tientallen andere...

SINT-NIKLAAS. Donderdag is de jaarlijkse 14-daagse van het Rode Kruis en de bijhorende stickerverkoop gestart. In de regio zullen medewerkers van het Rode Kruis aan de kruispunten stickers met...