Temse viert gouden hostessen met expo

ImageTEMSE. In aanwezigheid van 120 genodigden opende Temse op vrijdag 11 april officieel z’n toeristisch seizoen. Traditioneel betrof het een feestzitting in AC De Zaat met de presentatie van het jaarprogramma, maar deze keer was er een extra feestelijke klemtoon met de huldiging van de hostessen. Zij bestaan 50 jaar en dat moést in de verf gezet worden. Talrijke hostessen, die alle generaties vertegenwoordigden, waren aanwezig.

 

Toerisme Temse-voorzitter Hilde Van Raemdonck belichtte de historiek en bracht hulde aan de toeristische gemeentelijke ambassadrices. Bijzondere aandacht ging naar erevoorzitter Martin De Ryck, die in 1958 als secretaris van de VVV aan de basis lag van de oprichting van het team. Aansluitend werden de foto’s van de jubileumexpo geprojecteerd, van commentaar voorzien door burgemeester Luc De Ryck.  Schepen van Toerisme Annemie Blommaert en de burgemeester lichtten ook Temses toeristisch programma 2008 toe.

 

Mede in het kader van Erfgoeddag wordt de expo 50 jaar Hostessen Toerisme Temse georganiseerd. Hij loopt van zaterdag 12 tot zondag 27 april in De Watermolen, Wilfordkaai 23. De tentoonstelling biedt een representatief overzicht van een halve eeuw hostessenwerking aan de hand van beeldmateriaal. De expo is gratis toegankelijk op zaterdag en zondag, van 14 tot 18 u.

 

Image
Alle hostessen werden samen op de foto gezet, met vooraan de huidige en de oudste generatie. V.l.n.r. zittend Marie-Rose Heymans, Rosa Remon, Sarah Van Opstal, Isabo Heirbaut, Martin De Ryck, Martine De Dycker, Elise Van Put, Betty Foubert, Lea Van Damme en Lisette Viaene. Staande: schepen Annemie Blommaert, Veronica Gosselin, Marleen De Bauw, Lucille Feremans, Kathleen Colman, Tine Van Raemdonck, Martine De Bauw, Kartika Poeck, Hilde Van Raemdonck, Agnes De Block, Ann Van De Velde, Marcel De Moor, Rita De Ryck, Dominique Oste, gemeentesecretaris Luc Verhulst, Rita Meersman, Monique Van Wauwe, Marleen Foubert, schepen Franky De Graeve, Mia De Ryck, belleman Gerard Vercauteren, Marijke Meersman, Albert De Ryck en burgemeester Luc De Ryck.

 

De Wereldtentoonstelling in Brussel in 1958 is aan zijn 50ste verjaardag toe en dat wordt op vele plaatsen gevierd of herdacht. De expo lag 50 jaar geleden in Temse aan de basis van de oprichting van de hostessen, met als initiatiefnemer VVV-secretaris Martin De Ryck. De hostessen – achtereenvolgens geleid door Odette Vermeulen, Lucille Feremans, Ann Van De Velde en Hilde Van Raemdonck – worden betrokken bij alle grote feestelijkheden en vele plechtigheden. Zij vormen al 50 jaar een vaste waarde in het toeristisch gebeuren van de gemeente. Hun functie gaat van het ceremoniële en organisatorische tot de taak van gids. Het huidige team bestaat uit Martine De Dycker, Sarah Van Opstal, Elisa Van Put en Isabo Heirbaut. Temse is de enige gemeente die over een eigen gemeentelijk hostessenteam beschikt. (mb)

 

 

 

Lees ook:

TEMSE. Is zondag 13 april de eigenlijke Erfgoeddag, op vrijdag 11 april, om 20 u., vindt in AC De Zaat al de officiële opening plaats van de expo ‘50 jaar hostessen Toerisme...

TEMSE. Zoals bekend komen er van mei tot november een 1000 Amerikaanse toeristen op bezoek in de gemeente. Burgemeester Luc De Rijck heeft het gewoon T-Day genoemd. Voor de Toeristische hostessen...