CD&V-Kruibeke illustreerde 'Net gewerkt' langs gewestweg

Image
CD&V Kruibeke reinigde in de actie 'Net Gewerkt' alle vuilbakken langs de gewestweg.
KRUIBEKE. Zaterdagochtend trok CD&V in de gietende regen met 15 vrijwilligers van Rupelmonde naar Kruibeke langs de Gewestweg om er in de actie 'Net Gewerkt' alle vuilnisbakken een poetsbeurt te geven. Ze verplaatsen zich met de fiets en twee fietskarren met daarin alle materiaal. Meer dan 25 vuilnisbakken werden vooraf gefotografeerd, ingezeept, geschrobd, afgespoeld, mooi drooggewreven en van een keurmerkstickertje voorzien. "Tot tweemaal per week trekt de technische dienst er tegenwoordig op uit en ledigt dan alle vuilbakjes.", weet schepen van milieu Stijn Bogaert.

 

CD&V-voorzitter Marc De Mayer: "Een goede stap in de richting van een proper Kruibeke. Om onze waardering voor de gemeentemannen te uiten staken we zelf een dagje de handen uit de mouwen en kregen alle vuilbakken een mooie wasbeurt. Hiermee wil CD&V Kruibeke het gemeentebestuur aanmoedigen om blijvend aandacht te hebben voor het leegmaken van deze vuilbakjes en een propere omgeving."
 
Bij monde van Jan Van Raemdonck plaatste de CD&V-fractie de uitdagingen met betrekking tot de hondenpoep op de gemeenteraadsagenda van maandag 7 april. Enige tijd geleden werd door het gemeentebestuur hierrond een sensibiliseringscampagne gedaan met vlaggetjes. Dit was zeker positief, maar toch vraagt Jan Van Raemdonck een volgende stap te zetten.
Dit kan door het inrichten van hondentoiletten in parkjes en openbare grasveldjes. Zo kan een hondentoilet bijvoorbeeld nuttig zijn aan het speelterrein 'Het Fabriekske' te Rupelmonde, de in heraanleg zijnde pastorijtuin te Bazel en aan het speelveld in de Cauterhoek te Kruibeke.

 

"Properheid van de openbare plaatsen in een gemeente is de hoogste prioriteit voor heel wat mensen als je ze vraagt naar goed beleid.", aldus Jan Van Raemdonck. Daarom doet CD&V onder de actietitel 'net werkt' in gans Vlaanderen een actie rond netheid in de gemeenten. Jong-cd&v werkte met veel overgave mee aan de zwerfvuilactie van de jagersvereniging Kruitem op de derde zaterdag van maart.
"We hopen op deze manier verder mee te werken aan een nog properder Kruibeke, één van de belangrijke elementen uit de missie van het gemeentelijk beleidsplan.", zo besloot Schepen van leefmilieu Stijn Bogaert. (Rolf Duchamps)