Nieuwe noodbrug aan kasteel Cortewalle

Image
Van kasteel naar oever werd een nieuwe noodbrug aangelegd die kadert in de veiligheidswerken aan Cortewalle.
BEVEREN. Sinds woensdag zijn de stellingen rond het kasteel Cortewalle verdwenen. Zondag wordt het kasteel officieel weer geopend en kan het na de grondige renovatie- en veiligheidswerken weer voor alle activiteiten gebruikt worden. Het op zolder ingewerkte Aubussontapijt is werkelijk een unicum geworden.
 

Deze week werd als sluitstuk van de veiligheidswerken, een noodbrug geplaatst tussen het kasteel en de oever. De installatie nam twee dagen in beslag nemen. Naast de restauratie van het historische hondenhok is de noodbrug de belangrijkste verandering die duidelijkst van buitenaf zal waargenomen kunnen worden. Aan de achterzijde van kasteel Cortewalle komt een gegalvaniseerde metalen brug van de nooddeur naar de oever van de slotgracht. De moderne structuur met houten loopplanken is aangebracht op de bestaande betonnen noodbrug die niet meer aan de actuele veiligheidsnormen voldeed.

 

Image
Zo ziet de nieuwe noodbrug er uit


Oud en nieuw versmelten hier probleemloos. Aan de kant van de oever is de nieuwe noodbrug afgesloten met een deur zodat onbevoegden de noodbrug van buitenuit niet kunnen betreden. Van binnenuit blijft de nooddeur, de deur in het gangetje naar het historisch toilet op het gelijkvloers. De deur is wel verstevigd met een metalen kader. In geval van nood licht de volledige metalen structuur op dankzij de ledverlichting zodat een veilige toegang tot de noodbrug verzekerd is. (R.D.)

 

Lees ook:

het gerestaureerde kasteel CortewalleBEVEREN. Gisteren, zondag 2 maart 2008, is het gerenoveerde kasteel Cortewalle heropend. Maandenlang stond het kasteel in de steigers omdat er ingrijpende...