Beverse zangeres Liesbeth De Vos zingt in 't Waaigat

Image
Liesbeth De Vos en Lucas Blondeel
BURCHT/BEVEREN. Zoals we reeds aankondigden treedt de Beverse zangeres Liesbeth De Vos zondagmorgen om 11 u op in ’t Waaigat te Burcht. Ze wordt daarbij begeleid door haar vriend-pianist Lucas Blondeel. Donderdagavond verbleven ze nog in het Zwitserse Zürich voor een concert. Liesbeth en Lucas hebben echt mega druk en het is een grote eer voor Burcht en ook voor Beveren dat het duo zondag 2 maart in ’t Waaigat is. Liesbeth De Vos was reeds van jongs af een muzikaal talent. Ze is de dochter van Annemie De Win, de bekende turnlerares van de gemeentelijke Centrumschool in de Bosdamlaan te Beveren.

 

Liesbeth kreeg recent ook twee nieuwe engagementen in de Vlaamse Opera.  Er staat ook tijdens de komende vakantieperiode  een festival in Spanje op het programma. Pianist Lucas Blondeel is ook niet de eerste de beste want hij nam  deel aan de Koningin Elisabethwedstrijd en eindigde in de halve finale. Recent bracht Lucas een mooie C.D. op de markt Die goed verkoopt. Het  zijn werken van Schubert -Impromptus Hij is specialist in Mozart en Schubert. Zijn pianoconcerten zijn zo meeslepend dat je vergeet dat je in een zaal zit in de 20 ste eeuw. Als begeleider heeft hij een sterk aanvoelen wat interpretatie betreft. En dat is voor Liesbeth De Vos  een  samenwerking  die zorgt voor een  final tuch in de concerten. 


Liesbeth is nog steeds Beverse en woont nog thuis in de Hendrik Consciencetraat al heeft ze net als Lucas ook een appartementje in Berlijn. Daar volgen ze gedurende dit jaar ook nog verder les. Liesbeth volgt ook in New York en in Italië op regelmatige basis vervolmakingslessen om het zangvak helemaal onder de knie te krijgen. Muzikanten hebben op dat vlak nooit gedaan en blijven zich verder ontplooien. Ondertussen krijgt Liesbeth rollen en concerten in België, Luxemburg, Spanje...

 

Liesbeth De Vos heeft de klassieke muziek in haar toegelaten en zo is dat nu een passie geworden. Ze geniet er enorm van, maar werkt er ook hard voor om de perfectie te benaderen. Een instrument bespeelt ze niet meer tenzij wat piano als middel om haar liederen en aria’s te ontleden. In haar jeugdjaren speelde ze wel voortreffelijk hobo maar dat nu precies niet het juiste instrument voor een zangeres. De Beverse is een groot talent die bijzonder graag opera zingt omdat ze dan ook haar acteertalent kan aanwenden. Maar de  liederen geven haar anderzijds veel mogelijkheden haar inlevingsvermogen te verdiepen. Liesbeth De Vos wordt dit jaar nog maar 25 jaar.


Op het programma zondag in Burcht staan liederen van Schumann, Debussy en Barber met pianist Lucas Blondeel als begeleider. (R.D.)