Cirkel van stilte voor regularisatie mensen zonder papieren

SINT-NIKLAAS. VZW VLOS, Vluchtelingen Ondersteuning Sint-Niklaas, klaagt de situatie van de gestrande vluchtelingen aan.  In verschillende steden is er elke woensdagavond een 'cirkel van stilte' om te protesteren tegen het uitblijven van beloofde oplossingen.

 

De vzw VLOS helpt de vluchtelingen op allerlei gebied. Met de VLOS-kruidenier en de VLOS-Bazar voorziet de vzw in de basisbehoeften van de gestrande vluchtelingen. De meeste van die vluchtelingen wachten al jaren op hulp van de Belgische overheid. Na de verkiezingen van 10 juni 2007 kregen deze mensen een sprankeltje hoop omdat er plannen waren om een grote groep vluchtelingen te regulariseren. Door alle politieke strubbelingen van de laatste maanden is het vluchtelingendossier op de lange baan geschoven.


De vluchtelingen vragen regularisatie. Om hun vraag en protest tegen het uitblijven van die regularisatie kracht bij te zetten, is er elke woensdag een stil protest. Vanavond, en alle komende woensdagen, is er in Sint-Niklaas van 18 uur tot 18u30 een stil protest rond het standbeeld 'Het Woord' op de Grote Markt.  De groep komt om 17u30 samen in het VLOS-centrum in de Kasteelstraat 4. (MB)

 

Lees ook:

foto: VLOSSINT-NIKLAAS. Het VLOS voert al negen maanden aktie om vluchtelingen geregulariseerd te krijgen. Daarvoor voeren ze al vijf weken stil protest aan standbeeld 'Het Woord' aan de...

Aan de eerste cirkel van stilte deden een 60-tal sympathisanten mee.SINT-NIKLAAS. Samen met een zestigtal sympathisanten voerde vzw VLOS afgelopen woensdag een stil protest rond het monument...