Werken in Pastorijstraat Nieuwkerken

NIEUWKERKEN Op maandag 18 februari starten de verbeteringswerken in de Pastorijstraat. Zij worden uitgevoerd in opdracht van het Provinciebestuur en hebben een uitvoeringstermijn van 30 werkdagen. Ze zullen worden uitgevoerd in twee fasen.

 

De eerste fase omvat het rechtrekken van de rijweg ter hoogte van het vroegere jeugdhuis 't Verschil tussen huis nr. 1 en 29,  het verbreden van de bestaande voetpaden aan de pare kant tussen huis nr. 2 tot 40, het aanleggen van nieuwe voetpaden aan de pare kant vanaf huis café nr. 1 tot het verkeersplateau aan huis nr. 45 en aan de onpare kant tussen huis nr. 2 tot 40.


De tweede fase omvat het vervangen van de betonstraatstenen op de verkeersplateaus aan de school door asfalt, het vernieuwen van de toplaag in asfalt vanaf de lichten Nieuwkerkenstraat t.e.m. een deel van Turkyen,
het aanbrengen van een gekleurde toplaag op de verkeersplateaus en aanleggen van een fietssuggestiestrook.

 

Tijdens deze werken zullen nog aanpassingswerken uitgevoerd worden door de nutsmaatschappijen, meer bepaald vanaf huis nr. 1 tot huis nr. 29. Voor deze werken is een omleiding voorzien vanaf Vijfstraten via de ring R42, de N70 (Heidebaan) - Heihoekstraat - Nieuwkerkenstraat tot Vrasenestraat en dit in beide richtingen. (R.D.)