Gemeente en OCMW slaan de handen in elkaar

SINT-GILLIS-WAAS. Het gemeentebestuur en OCMW van Sint-Gillis-Waas slaan de handen in elkaar om de sociale dienst- en hulpverlening overzichterlijker te maken. Daarvoor is het sociaal beleidsplan 2008-2014 opgesteld.

 

Na overleg met en inspraak van verschillende sociale organisaties en de bevolking is een beleidsplan opgesteld dat bestaat uit zes thema's: huisvesting, opvang en onderwijs, tewerkstelling, cultuur en vrije tijd, gezondheid en thuiszorg en maatschappelijke dienstverlening. Met dit beleidsplan willen het gemeentebestuur en het OCMW o.a. een betaalbare en comfortable huisvesting, meer kinderopvang, kwalitatief onderwijs, ...
De gemeente wil de thuiszorg voor senioren stimuleren en heeft de leeftijdsgrens verlaagd zodat meer mensen kunnen genieten van de betreffende premie. Dat kon u eerder al lezen in de Waaskrant. Ondanks het feit dat Sint-Gillis-Waas de laagste werkloosheidsgraad van het Waasland heeft, krijgt ook tewerkstelling aandacht in het beleidsplan.

 

Tegen midden 2009 moeten de gemeente en het OCMW een sociaal huis bouwen.Hoe dit praktisch georganiseerd zal worden, staat nog niet vast. Een mogelijk kan zijn, dat het op een gelijkaardige manier zal georganiseerd worden zoals in Beveren. Daar wordt het sociaal huis een zitdag van het OCMW in het gemeentehuis. Wat wel vaststaat, is dat het sociaal huis een aanspreekpunt wordt waar de burger met z'n sociale vragen terecht kan en waar de burger snel en efficiënt geholpen zal worden. (MB)