Laatste concierge met pensioen

TEMSE. Gisteren nam het Temsese OCMW afscheid van z'n laatste conciërge Hector Baert. Hector Baert is na 30 jaar dienst met pensioen gegaan. Hij was sinds 1978 bij het OCMW tewerkgesteld als ambulancier - onderhoudstechnicus. In navolging van zijn schoonvader Dhr. Flor Vermeiren werd Hector Baert in 1985 conciërge van de gebouwen van het OCMW en het ziekenhuis.

 

Het OCMW (voormalige COO) heeft reeds ettelijke jaren een conciërge in dienst. Toen de nonnen van het vroegere ziekenhuis de conciërge-activiteiten niet meer konden uitvoeren nam stoker-bakker dhr. Bauer de sleutel voor het openen en sluiten van de deuren van de toenmalige COO en het ziekenhuis in handen. Bij de bouw van het nieuwe ziekenhuis De Pelikaan werd Flor Vermeiren aangesteld als nieuwe conciërge. Door het plotse overlijden van Flor, 7 jaar na zijn indiensttreding, zette Hector Baert de taken van zijn schoonvader verder. Tot nu 23 jaar later.

 

De overname van het voormalig OCMW-ziekenhuis De Pelikaan door Maria Middelares en later AZ Nikolaas evenals het invoeren van een automatische toegangssysteem in de gebouwen van het OCMW hebben momenteel een groot deel van de conciërge-activiteiten overgenomen. Daardoor wordt de functie van conciërge geschrapt. Hector Baert is meteen na een hele generatie de allerlaatste concierge van het OCMW.

 

Image
Vooraan: Hector Baert en zijn echtgenote, achteraan: OCMW-voorzitter Ingrid Meeus, OCMW-raadslid Bert Peeters, OCMW-secretaris Herman Fonck, diensthoofd Walter Van Damme