Sint-Gillis-Waas bevraagt senioren

SINT-GILLIS-WAAS. Het gemeentebestuur, het OCMW en de seniorenadviesraad willen de behoeften van de senioren uit de gemeente beter in kaart brengen. Dat zal in het voorjaar gebeuren via een behoefteonderzoek waarvoor de gemeente samen zal werken met de provincie en de VUB. De resultaten van het onderzoek zal oa gebruikt worden bij het opstellen van een seniorenbeleidsplan. De resultaten zullen in september 2008 officieel bekendgemaakt worden.

 

vrijwilligers gezocht

 

Om dit onderzoek te kunnen uitvoeren, is de gemeente op zoek naar geëngageerde 60-plussers, die bereid zijn om op vrijwillige basis nauwgezet aan dit onderzoek mee te werken. Het is de bedoeling om, na een korte opleiding, een aantal vragenlijsten in hun buurt te verspreiden en ook terug op te halen. Elke enquêteur/vrijwilliger gaat op dezelfde manier te werk. De lijsten kunnen in eigen tempo verdeeld worden. Indien de respondent (hij die antwoord op de enquête) erom vraagt, kunnen zij hem bijstaan bij het invullen van de vragenlijst. De enquêteurs/vrijwilligers krijgen een legitimatiebadge. Bovendien zijn zij gedurende de ganse duur van het onderzoek verzekerd. Elke vrijwilliger krijgt op 19 maart 2008 een gepaste opleiding.

 

Wie meer informatie wil of interesse heeft om aan mee te werke, kan contact opnemen met Nele Stevens op het telefoonnummer 03 727 14 84 of via een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..  (MB)