Sint-Gillis-Waas breidt ondersteuning thuisverzorging bejaarden uit

SINT-GILLIS-WAAS. Het gemeentebestuur van Sint-Gillis-Waas kent al een geruime tijd een premie toe aan personen of gezinnen, die een hulpbehoevende bejaarde verzorgen die bij hen inwoont. Om deze premie te krijgen, moeten een aantal voorwaren vervuld zijn, zoals leeftijd en verwantschap. Het gemeentebestuur heeft de leeftijdsgrens verlaagd van 75 jaar naar 65 jaar. Met deze leeftijdsverlaging wil het gemeentebestuur een belangrijk signaal geven dat ze de dagelijkse inzet van mantelzorgers én de thuiszorg enorm waardeert.

 

Het gemeentebestuur benadrukt dat deze premie enkel bedoeld is voor personen, die samenwonen met zorgbehoevende ouder(s) of grootouder(s). Om in aanmerking te komen voor de gemeentelijke thuiszorgpremie heeft men nog tot 31 maart 2008 tijd om de aanvraag in te dienen bij het gemeentebestuur.

 

Meer informatie kan verkegen worden bij de afdeling Welzijn op het telefoonnummer 03/727 17 35 of via een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. (MB)