Berichten uit de politiezone Sint-Niklaas (08-02-2008)

Donderdag 7 februari werd in het Waasland Schopping Centrum een man op heterdaad betrapt bij het stelen van een sportjas uit een winkel. De 20-jarige man bleek na controle uit Litouwen afkomstig te zijn en bezit geen vaste verblijfplaats in België. De Dienst voor Vreemdelingenzaken beslist de man op basis van de vreemdelingenwetgeving uit te wijzen.

 

De 52-jarige automobilist H.E. uit Temse reed donderdag 7 februari door een verkeerd manoeuvre tegen het uitstalraam van een winkel voor huishoudtoestellen op het Stationsplein. Er is enkel blikschade en schade aan het uitstalraam.

 

Donderdagmiddag 7 februari rond 12u05 kreeg de politie melding van een verdacht pakket achtergelaten door een passagier die uit de trein stapte in Zele. De politie controleerde de trein in Sint-Niklaas, en stelde onmiddellijk vast dat dit gewoon een plastic zak betreft met daarin boodschappen (o.a. kruiden).  Aangezien Sint-Niklaas de eindhalte is van de trein, moest de politie bovendien geen enkele maatregelen nemen tot evacuatie.  De verstrooide passagier nam intussen reeds contact op met de NMBS, en mag zijn boodschappen komen afhalen bij de politie van Sint-Niklaas.

 

De politie controleerde tijdens de nacht van donderdag op vrijdag 8 februari rond 2u37 een automobilist die moeite had om recht te rijden. De 50-jarige man D.B.F. uit Schilde bleek na controle teveel gedronken te hebben of 1,5 promille. In opdracht van het parket werd zijn rijbewijs voor 15 dagen ingetrokken.

 

Een 26-jarige man H.A. uit Temse stelde tijdens de nacht van donderdag op vrijdag rond 00u30 vast dat er werd ingebroken was in zijn wagen op Zwijgershoek. De daders verdwenen met de gps en een deel van de radio.

 

Onbekenden braken donderdag 7 februari binnen in een woning in de Zwaanaardestraat te Sinaai. Ze gingen ondermeer aan de haal met juwelen. (RD)