Berichten uit de politiezone Sint-Niklaas (05-02-2008)

Maandag 4 februari rond 20u reed de 29-jarige man B.D. uit Lokeren in een gracht in de Weimanstraat te Sinaai.  De automobilist verliet de plaats van het ongeval, maar werd door de politie even later aangetroffen in Klein Sinaai. Bij controle bleek de man onder invloed te zijn van alcohol met 1,82 promille in het bloed. Op last van het parket werd zijn rijbewijs voor 15 dagen ingetrokken. Hij werd voor verzorging overgebracht naar het ziekenhuis.

 

Tijdens de nacht van maandag op dinsdag rond 5u vatte een oververhitte pomp, die gebruikt wordt bij de werken in de Dendermondse Steenweg, vuur. De brand werd zeer snel geblust en veroorzaakte weinig schade. Dit brandje xas volledig accidenteel.

 

Dinsdag 5 februari rond 10u31 vond een aanrijding plaats tussen twee auto's in de Ankerstraat. Een 24-jarige man A.D. uit Sint-Niklaas wilde achterwaarts een parkeerplaats inrijden. Hij merkte daarbij de wagen van een 47-jarige automobiliste L.V.,eveneens uit Sint-Niklaas die stond te wachten op de rijbaan, te laat op. L.V. werd licht gewond.

 

Dinsdagochtend 5 februari werd een inbraak vastgesteld in een winkel voor verfwaren in de Kapelstraat. Het nadeel voor de zaak bedroeg 350 euro.(R.D.)