Spektakel voor grootouders in gemeenteschool De Droomwolk

KIELDRECHT. In O.C. Ermenrike hebben de kleuters van GBS De Droomwolk  een fraai programma 'Zapp-TV' gebracht voor alle grootouders. Een onvergetelijk feest werd het en dat bleek al gauw uit het welkomstlied van Gert en Samson 'Het is feest vandaag'. Een welkom dat niet alleen ging naar de meer dan 110 kleutertjes met hun juffen én meester maar ook naar de vele oma’s en opa’s, mémés en pépés, bobonnekes en pitten …

 

Directeur Van de Velde sprak een welkomstwoordje, speciaal voor de grootouders, want dit zou hun dag wezen! En dan begon het grote spektakel. Fonske kwam binnen of welke juf was dat eigenlijk, en zapte meteen naar zijn geliefd toestel: "Wat was er vanavond weer allemaal te beleven op die beeldbuis?". Een bevallige presentatrice van VTM kondigde Bumba en Piet Piraat aan. In de vooravond zijn het toch eerst kinderprogramma’s.

 

Op de tonen van deze welbekende studio 100-producties dansten de allerkleinsten van juf Caroline en juf Kelly dat het een lieve lust was. Aan het applaus uit de zaal te horen, een kennerspubliek, hebben deze kleinste kleuters zeker hun beste dansbeentje voorgezet! Ook juf Nicole, de kinderverzorgster, wiebelde mee op de tonen van Plop en zijn regendans.


De  2,5 à 3-jarigen, verdienden een pluim voor de manier waarop ze op zo’n groot podium en voor een volle zaal, optraden. Ondertussen was Mariëtte, de echtgenote van Fons ook ten tonele verschenen, een echt poetsmadammeke, en zo kwam het dat Fons zijn weerbericht miste, gebracht door een klein Sabineke Haaghdoren uit de 3de kleuterklas. Dit weervrouwtje voorspelde ons een zeer mooie dag met veel zonneschijn!

 

Terwijl Fons en Mariëtte maar verder kwebbelden over het 'bakske van den TV en de programs' zat iedereen plots midden in de bekende Welness-kliniek van Dr. Hoeyberghs. Enkele 'cosmetische' wonderen werden verricht door de dokter en zijn assistente. Knap acteerwerk van de kleuters was het!

Dan volgde het muziekprogramma Tien om te zien vanuit Blankenberge.  Een mini Willy Sommers en Ann de Baetselier kondigde Jumpers aan en ook niemand minder dan Franske Bauer. Wat een succes, heel de zaal zong mee op de tonen van… 'Heb je even voor mij'.


Het werd nu tijd voor wat meer cultuur… een echte documentaire over de kannibalen in het Amazonewoud. Er werd flink gelachen om 'vader en zoon kannibaal' die hun voorbijkomende prooien of te dun, te taai of te dik vonden, maar voor een schoon, jong meisje wel moeder de vrouw wilden inruilen. Ja, de moderne maatschappij dringt ook al door tot diep in de jungle. Fons had duidelijk niet alleen last van zijn Mariëtte, maar ook van zijn darmen want de krampjes speelden weer wat op, tijd dus voor wat reclame.

 

En als de reclamemakers van Coca-Cola deze versie van de oudste Kieldrechtse kleuters hadden gezien, hadden ze zeker de Gouden Loeki, de prijs voor de beste reclame in Nederland! gewonnen. Als film van de TV-avond kwam de dansfilm Grease aan de beurt. De vetkuiven en jeansbroeken werden boven gehaald en de rokjes zwaaiden in het rond, iedereen kreeg zin om mee te rocken op dit dansfestijn. Grease 30 jaar oud, neen 30 jaar jong of springlevend in Ermenrike.

 

En om de TV-avond af te sluiten was er natuurlijk ook nog een brokje sport op Eén met de sympathieke wielrenners van 'Alles Zimbabwe'. Natuurlijk werd ook god 'El Sympathiek' Jean-Marie Pfaff door de kleuters opgevoerd. Op de valreep moest Kim Clijsters forfait geven wegens ziekte, op het grote gala van sportverdienste van het jaar.

 

Als dessert kregen we nog een live-lotto-trekking voor de ganse zaal en 1 gelukkige opa kwam met het winnende biljet op het podium. Hij ging met een prachtige bos tulpen en een bankcheque ter waarde van 'duizend kusjes van zijn kapoen' naar huis!

 

Image


Als kers op de taart zwaaiden alle kleuters al zingend en springend hun opa’s en oma’s uit op de muzikale tonen van 'Rood' van Marco Borsato. Een spetterende finale van een meer dan geslaagd grootouderfeest. De vele toeschouwers werden door de leden van het oudercomité daarna nog vergast op een natje en een droogje in de foyer van zaal Ermenrike.  Er werd een DVD gemaakt van dit geweldige optreden en dat wordt dan een mooie gelegenheid om alles nog eens rustig opnieuw te herbeleven. (R.D.)