Fotografiecircuit Vlaanderen zoekt kandidaten

REGIO. De opkomst van de digitale fotografie heeft heel wat mensen aangezet om van fotografie een hobby de maken. Maar ontegensprekelijk zullen er ook heel wat, al dan niet via de fotoclubs, een mogelijkheid hebben in gevonden zich kunstzinnig te uiten. Het Fotografiecircuit Vlaanderen heeft tot doel, het promoten van meestal jonge fotografen, of van fotografen die nog niet zoveel kansen kregen om tentoon te stellen. Vertrekkend in het Elcker-ik Centrum te Antwerpen doen de individuele fototentoonstellingen daarna een circuit van 16 cultuurcentra gespreid over het Vlaamse land aan.

 

Bij dit initiatief wordt enerzijds gemikt op een geïnteresseerd publiek en anderzijds op de toevallige bezoekers in de cultuurcentra. Het circuit stelt zich niet exclusief op. Geen enkele stroming of benaderingswijze wordt uitgesloten. Bij de programmering primeert de kwaliteit en de variatie.


Programmeren gebeurt per seizoen. Binnenkort gebeurt dit opnieuw voor de periode van oktober 2008 tot september 2009. Wie er bij wil zijn dient een map met enkele werken op tentoonstellingsformaat en een curriculum vitae in te leveren voor 20 april 2008 . Dit materiaal dient afgegeven te worden (en dus niet opgestuurd) in het Cultureel Ontmoetingscentrum Sint Andries, Sint Andriesplaats 24 te 2000 Antwerpen op werkdagen behalve maandag, tussen 9 en 16 uur of na afspraak (03/260.80.50).


 De programmacommissie vergadert voor einde april en legt dan de 11 maandelijkse tentoonstellingen voor het seizoen 2008-2009 vast.
Meer informatie bij Jan Van Broeckhoven Coördinator, Braderijstraat 8, 2000 Antwerpen 0496/26.26.18    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

In het Elcker-Ik centrum in de Breughelstraat 31 te Antwerpen zijn er reeds openingen van tentoonstellingen vastgelegd voor Matthias De Groof op maandag 11 februari, Linda Vermeiren op maandag 3 maart, Marie -Jeanne Smets op maandag 7 april en Jen Brouckaert op maandag 5 mei en dat telkens om 21u. (R.D.)