Komen er woningen op site Mignolet?

ImageZWIJNDRECHT/BURCHT Er komt op 22 januari een gemeentelijke commissie waarin zal gesproken worden over een woonuitbreidingsgebied in de Lindenstraat op de voormalige site Mignolet. Er zijn daar een achttal woningen gepland ondergebracht in vier gebouwen. Tot voor kort waren er kleinere bedrijfjes gevestigd maar nu ligt alles er verlaten bij. De site Mignolet is al meerdere jaren een doorn in het oog van de omwonenden en klachten over nachtlawaai, vervuiling en verdachte activiteiten. Enkele zaken hoorden zeker in een grijze zone en vragen worden ook gesteld of er daar geen sprake is van historische vervuiling van de gronden. Na het faillissement van de zoon Mignolet, die er zelfs een drukkerij uitbaatte,verscheen een curator ter plaatsen en die regelde er dan de zaken.

Hoe dan ook, de politie en de milieuraad hebben er goed werk verricht. En de site Mignolet haalde ook enkele keren de pers. Tine Heyrman (Vlaams Belang) bracht het onderwerp ook op de gemeenteraad ter sprake en burgemeester Minnebo zei “dat de gemeente de intentie had deze gronden te kopen om er een speelpleintje met groene zone aan te leggen”. Raadslid Heyrman geloofde hem toen niet en ze blijkt nu gelijk ter krijgen want het wordt toch woonuitbreidingsgebied.

De grond is pas gesaneerd door de eigenares doch is enkel toegankelijk via een servitudeweg langs de Lindenstraat. Een kleindochter van Mignolet diende de aanvraag voor een woonproject in maar er zijn problemen met het vinden van een ontsluiting. Zo’n weg moet 6 meter breed zijn en langs de Lindenstraat komt men maar aan ruim 4 meter. Er wordt gezocht naar een andere mogelijkheid. Benieuwd zijn we ook hoe 'proper' de riolen daar zijn want er was een periode dat daar aan auto’s werd gewerkt op een weinig professionele manier!

De gemeentelijke commissie van ruimtelijke ordening, stedenbouw, leefmilieu, gezondheid en afvalbeleid vindt plaats op dinsdag 22 januari om 20u in het gemeentemagazijn, Laarstraat 90 en is toegankelijk voor het publiek.

Op de agenda staat ook een voorstel van een woonproject van 190 woningen op de voormalige bedrijventerreinen van Sidal in de Koningin Astridlaan aan de Schelde.(R.D.)