Heel wat werken op komst in Beveren

Image
Aan het kruispunt Zillebeek - Elzenstraat - Polderstraat wil de gemeente de gebouwen en gronden aankopen om het kruispunt herinterichten.
BEVEREN. Uit het budget voor 2008 blijkt dat er heel wat werken zullen worden uitgevoerd. De doelstellingen bij Openbare Werken zijn vooral het verder investeren in de aanleg van het gescheiden rioleringsstelsel, het vernieuwen van de straten binnen het centrum van Beveren, dit naast een aantal andere ingrepen en het jaarlijkse onderhoud en renovatiewerken die moeten gebeuren.

Zo zijn er bedragen voorzien voor  een ontwerper aan te stellen voor de heraanleg Ciamberlanidreef – Brownestraat - Yzerhand. De heraanleg van de Kasteeldreef, Koutersingel en de Kruibekesteenweg. De realisatie van de doortocht Haasdonk en de derde fase in de doortocht Kallo.

 

Naast de renovatie van de Bosdamwijk en de wegels in de Gaverlandwijk zijn er algemene posten voorzien voor het aanpassen en uitbreiden van het openbaar waterleidings- en verlichtingsnet en het uitvoeren van buitengewoon onderhoud aan voetpaden en goten. Verder zal er een nieuwe vrachtwagen worden aangekocht en zal de gemeente financieel tussenkomen in de aanleg van de nieuwe toegangsweg in de Groothuiswijk en de heraanleg van de Hertogenstraat Kieldrecht.

 

De doelstellingen op het vlak van mobiliteit zijn naast de uitbreiding van het fietsnetwerk, meer en beter openbaar vervoer en verkeersveiligheid. In dit kader zijn er bedragen voorzien om een ontwerper aan te stellen voor de vernieuwing van het Stationsplein in Beveren en het project trage wegen.

 

Er is een bedrag voorzien voor aankoop van gronden en gebouwen kruispunt Zillebeek- Elzestraat. Het uitbreiden van de parking Bosdamlaan staat eveneens vermeld. Naast de fietspaden die in de doortocht Haasdonk gerealiseerd zullen worden, zijn er bedragen voorzien voor de realisatie van de fietsverbindingen: ’s Herenwilg- Elzestraat, Gentboog-N70 aan de Vendoorn, langs het spoor naar Sint-Niklaas en N70. Ook is er een algemene post voorzien voor het uitvoeren van verkeerstechnische maatregelen.

 

Voor wat de inrichting van het openbaar domein betreft zal het buurtpark La Cave in Melsele worden ingericht, de buitenaanleg rond kasteel Hof Ter Welle te Beveren worden heraangelegd en de begraafplaats van Haasdonk uitgebreid. Verder zijn er  bedragen voorzien voor de renovatie van de oranjerie van Hof Ter Saksen en het herstellen van de dijkvoeten fort Liefkenshoek.(Rolf Duchamps)