Werken pompstation Kaaistraat hinder verkeer

STEKENE. De Kaaistraat, een zijstraat van de Brugstraat, zal een viertal weken afgesloten zijn voor alle verkeer, tot in februari. Dat is nodig voor het aansluiten van de bestaande riolering op het nieuw gebouwde rioolpompgemaal en voor het ondergronds brengen van een persleiding. Het verkeer zal gedurende deze periode omgeleid worden via de Tragelstraat waar een stilstand- en parkeerverbod zal gelden. Ook het parkeerterrein aldaar wordt verkeersvrij gemaakt.

Om de bewoners van de Kaaistraat en Tragelstraat de mogelijkheid te geven te parkeren in de omliggende straten zal de blauwe zone in de Brugstraat tussen de Molenbergstraat en de Zeshoekstraat tijdens de werken opgeheven worden .


Vooraan in de Kaaistraat wordt een nieuw rioolwaterpompstation gebouwd omdat het bestaande niet meer voldeed aan de huidige normen en zorgde regelmatig voor ongewenste rioolwaterlozingen met vervuiling, stankoverlast en dode vissen in de Stekense Vaart.

 

De werken worden uitgevoerd in opdracht van de nv Aquafin in samenwerking met het Gemeentebestuur. De werken kosten   2,592 miljoen euro excl. BTW. En daarvan is 2,473 miljoen euro ten laste is van nv Aquafin en gemeente past  119.383 euro excl. BTW bij. Verwacht wordt dat de werken tegen april volledig klaar zullen zijn. Daarom dat het verkeer in de Kaaistraat en Tragelstraat regelmatig een wegomlegging zal moeten volgen. De omwonenden zullen door de aannemer hiervan tijdig worden verwittigd. (R.D.)