Fietsgravering en gemeentelijke fietsverkoop Stekene

STEKENE. Ook in 2008 zet het gemeentebestuur de bevoling aan om de fietsen te laten graveren. "Zo vermijdt je dat jouw fiets in de statistieken terechtkomt", zegt men op de dienst ‘Veiligheid & Mobiliteit”. De diefstalcijfers zeggen dat er jaarlijks in Stekene 70 fietsen worden gestolen. Dat is een cijfer van fietsen die bij de politie bekend zijn maar in werkelijkheid zijn er veel meer fietsen verdwenen want niet iedereen heeft het aangegeven. De dieven zijn zowel ‘professionals’ die de buit verkopen als gelegenheidsdieven.

 

De fietsgravering wordt georganiseerd door de gemeentelijke dienst Veiligheid & Mobiliteit en vindt plaats aan de Centrum-parking aan de Polenlaan nabij de fontein op :
• zaterdagvoormiddag 9 februari  van 10u tot 12 u.
• zaterdagvoormiddag 28 juni van 10u tot 12u
En in de gemeentelijke technische werkplaats Polenlaan 35 op :
• zaterdagvoormiddag 10 mei  van 10u tot 12u.
Wie met zijn fiets komt moet ook zorgen dat hij of zij een geldig legitimatiebewijs (I.K.) bij heeft waarop het rijksregisternummer vermeld staat.


Voor meer informatie kan je terecht bij de gemeentelijke dienst Veiligheid & Mobiliteit : 03. 790.02.61

De gemeentelijke dienst Veiligheid & Mobiliteit organiseert in 2008 ook een fietsenverkoop. Gestolen of gevonden tweewielers worden na een voorziene wachttijd aan de man of de vrouw gebracht. Deze fietsenverkoop worden vooraf gegaan door een kijkdag waarop de fietsen bezichtigd kunnen worden. Die komt er op zaterdagvoormiddag 3 mei van 10 tot 12u in de Gemeentelijke Werkplaats, Polenlaan 35.


De fietsen worden daar daarna tijdens de verkoop via opbod verkocht een week later op zaterdagvoormiddag om 11u.. Gedurende deze fietsverkoop is er van 10 tot 12u ook de mogelijkheid tot het laten graveren van fietsen.
Voor het aankopen van een fiets dient men in het bezit te zijn van zijn geldig legitimatiebewijs en cash geld! (Rolf Duchamps)