Gemeenteraadslid Wim Verreycken neemt ontslag

SINT-NIKLAAS. Reeds vóór Kerstmis was geweten dat gemeenteraadslid Wim Verreycken van Vlaams Belang zijn voornemen om op zijn 65ste uit de politiek te stappen zou houden. Nadat hij eerder ook al als senator was gestopt. “We verliezen hier aan hem uiteraard een goede mandataris die al van in de beginperiode in Borgerhout en Antwerpen actief was in de partij”, aldus volksvertegenwoordiger en partijgenoot Bruno Stevenheydens. Verreycken zal opgevolgd worden door de 1ste opvolger op de lijst, Gertrude Van Bellingen een tante van Spirit-schepen Wouter Van Bellingen.

 

Wim Verreycken heeft in de geschiedenis van het Vlaams Belang, vroeger als Vlaams Blok, een belangrijke rol gespeeld. Samen met Karel Dillen was hij bij de oprichting een steunpilaar in het Antwerpse. Nadat hij in 2004 naar Sint-Niklaas verhuisde werd hij 2006 er gemeenteraadslid.

 

Het is nu wel merkwaardig dat Vlaams Belanger Verreycken wordt opgevolgd door de 64-jarige tante van Wouter Van Bellingen, de eerste zwarte schepen in ons land, met wie Wim Verreycken en VB enorm in de clinch ging naar aanleiding van het weigeren door drie koppels van het aangaan van een huwelijk bij hem. Een dispuut dat nationaal uitdeinde.(R.D.)