Thibo Van Puyvelde was 10000ste schaatser

Image
De 3-jarige Thibo Van Puyvelde ontvangt zijn cadeaus uit handen van schepen Raf Van Roeyen. Het paar schaatsen dat hij kreeg staat voor hem.
BEVEREN. Donderdagvoormiddag rond kwart voor twaalf, werd aan de ijspiste uitgekeken naar de tienduizendste bezoeker. Die eer ging naar de driejarige Thibo Van Puyvelde die met zijn mama Anja De Clerck, naar de piste kwam. Ook al was hij maar drie, Thibo had al meerdere keren de latjes onder de schoenen laten trekken om zich op het ijs te komen amuseren. Toen schepen Raf Van Roeyen en de officiële afgevaardigden van de ijspiste zich rond de 10 000ste verdrongen wist de kleine Thibo echt niet wat hij meemaakte en verstopte zich achter de rug van mama.
Thibo kreeg een heus “ijspakket” als cadeau. Er zaten o.a. 2 meerbeurtenkaarten in voor de ijspiste, een stripalbum en… een paar echte ijsschaatsen.

Image
De kleine kleine Thibo wist niet hem overkwam
De zesde editie van de Beverse ijspiste is nog een groter succes dan vorige jaren. Dat bewijzen de dagelijkse aantallen bezoekers die soms dicht bij de duizend liggen. Ook donderdag was er enorm veel volk op de schaatsbaan. Het ziet er dan ook naar uit dat dit jaar een nieuw record wordt gevestigd van het totaal aantal bezoekers dat er op zondag 6 januari zal worden geteld wanneer het ijsevenement officieel wordt afgesloten.

 

Het aantal bezoekers groeide elk jaar. Het begon in 2002 – 2003 met 7.591 en liep vorig jaar 2006 – 2007 al op tot 16.711. De pronostieken komen nu al los en er wordt gesproken over meer dan 17.000. De weersomstandigheden waren dit jaar al bijzonder goed en het ijs lag en ligt er nog altijd uitstekend bij. Echt schaatsweer dus.

Het gemeentebestuur is in de wolken en de gemeentediensten en het exploitatieteam krijgen van Jacques Bosman van de Horeca Markt een bijzondere pluim omdat het geheel in een perfecte organisatie zit. Horeca Markt baat chalet “Den Uitschuiver” uit. De sfeervolle en feestelijk verlichte chalet “Den Uitschuiver” heeft een aandeel in het succes. Ook met “Aangenaam Winkelen” wordt optimaal samengewerkt.

 

 Maar het succes moet ook gezocht worden in tal van elementen. Er is sedert vorig jaar meer ijsoppervlakte gekomen door de piste twee meter breder te maken. Met de huidige belangstelling mag ze voor velen, nog breder worden. Ook de accommodatie om de schaatsen aan en uit te doen voldoet aan de toeloop. Vorig jaar werd immers een bijkomende tent van 36 m² geplaatst.

 

Verder mag ook niet uit het oog verloren worden dat Beveren geen directe concurrentie heeft want Sint-Niklaas opteerde voor een ander winteramusement. En naar de stad Antwerpen trekken is ook niet onmiddellijk een gegeven voor de regio. Beveren biedt bovendien ook een uitgebreid schaatsprogramma aan waarbij zeker de kind -en jeugdvriendelijke promoties niet onbelangrijk zijn.. De tarieven zijn sociaal aangepast op 2 euro inkom en 2 euro voor de huur van schaatsen.  Andersvaliden, 55-plussers en vrijetijdspashouders: 1 euro inkom en 1 euro huur. De meerbeurtenkaart (5 schaatsbeurten met huur schaatsen of 10 schaatsbeurten zonder huur schaatsen): 15 euro. Gratis schaatsen voor 5–jarigen (geboortejaar 2002) en voor hen die verjaren.

 

Beveren blijft zeker kiezen voor natuurijs omdat schaatsen op bevroren water het meest aangename is. De ijsbaan wordt dagelijks degelijk onderhouden zodat het ijs zijn kwaliteit behoudt. Op maandag 31 december, oudejaarsavond, sluit de ijspiste om 17u30  en dinsdag 1 januari schaatst men niet tot 14u en ook niet na 17u30 (Rolf Duchamps)