Met de bus naar Kallo niet altijd vlot

BEVEREN/KALLO. Het is nu precies een jaar geleden dat er een nieuwe uurregeling en ander reisweg werd ingevoerd bij De Lijn in Beveren. Normaal een verbetering, behalve voor Kallo. Daar zijn ze niet tevreden en het Vlaams Belang ook niet. In de gemeenteraad werd daarom gevraagd om er bij De Lijn op aan te dringen een betere dienstregeling te verkrijgen.

 

De lijn 888 naar Kallo vertrekt aan de begraafplaats op de Glazenleeuw en doet dan het Station aan om zo via het Viergemeet richting Gaverland en Kallo te rijden. Er rijdteen bus om het uur, meestal op .u02, vertrekkend aan het kerkhof richting Dijkstraat Kallo.

 

Negatief is vooral dat, wie vanuit Kallo naar Antwerpen moet, in Beveren moet overstappen. Vroeger reed de bus rechtstreeks naar Beveren – Markt en zo naar Linkeroever. Wie in ploegen werkt in Antwerpen heeft ook niet veel mogelijkheden om Kallo terug te bereiken.

 

Vlaams Belang was ook van mening dat, wie in Beveren avondonderwijs of een avondactiviteit volgt, in het openbaar vervoer ook geen oplossing vindt. Ook de leerlingen uit Kallo van de Campus Sint-Maarten en het GTI, zitten met nadelige busuren. Op zondagavond is er een bus om 20u32 en dan is er nog de laatste om 22u32. (R.D.)