5de Zwijndrechtse ballonmeeting zoekt verenigingen

Image
De Zwijndrechtse ballonmeeting biedt steeds een prachtig klank-en lichtspel. Voor de editie 2008 wordt gedacht aan een heus vuurwerk.
ZWIJNDRECHT. Op zaterdag 5 en zondag 6 juli 2008 wordt aan Westpoort naast de E17 reeds de 5de Zwijndrechtse Ballonmeeting georganiseerd in het kader van Vlaanderen Feest!. Om dit eerste lustrum te vieren wil de gemeente een gevarieerde randanimatie brengen. Vermits de ballons maar ’s avonds opstijgen is er in de namiddag heel wat tijd om plaatselijke verenigingen aan het werk te zetten.

 

Het is mogelijk om tussen 14 en 18 u een optreden te verzorgen met muziek of dans, een demonstratie  gymnastiek of wat een vereniging ook allemaal ten beste kan brengen. Het is meteen een mogelijkheid zich te tonen aan het grote publiek. Het kan zowel op zaterdag - als zondagnamiddag.

 

Er is zeker mogelijkheid om een tegemoetkoming in de onkosten die eventueel worden gemaakt,  te ontvangen. Naast de medewerking van de horeca met drank - en hapjesstanden, kunnen ook verenigingen zo’n drank - of snackstand opzetten. Er wordt een standplaatsvergoeding gevraagd van 0,65 euro per vierkante meter en de gemeente zorgt zelf voor de water -en elektriciteitsaansluitingen. Toch wil de gemeente geen overaanbod en om dát te voorkomen zullen de kandidaturen door het college van burgemeester en schepenen worden geselecteerd.


Momenteel wordt het programma van de Ballonmeeting 2008 voorbereid. De kans is groot dat er dit jaar een zeppelin aanwezig zal zijn. Muzikaal zal er een optreden zijn van de bekende Mercator Brass uit Rupelmonde en ook de Highland Games die vorig jaar een ongekend succes kenden, zullen weer worden georganiseerd.
Het is de bedoeling om gedurende het ganse ballongebeuren, geen dode momenten in het programma te krijgen. Vandaar de oproep aan verenigingen tot medewerking voor een eventueel optreden. Info op 03.250.48.15 (Rolf Duchamps)