Nieuwe vleugel voor Hams ziekenhuis

HAMME. De medische campus van AZ Nikolaas in Hamme breidt uit met een nieuwe vleugel die zou aansluiten bij het bestaande ziekenhuisgebouw in de Hospitaalstraat. Daarvoor moet de woning waarin nu de sociale dienst van het OCMW is gevestigd worden gesloopt. De directie van AZ Nikolaas moet nog wel de goedkeuring van het financieringsdossier verkrijgen.

Volgens Etienne Drieghe, vertegenwoordiger van de gemeente Hamme in de beheersorganen van AZ Nikolaas wil de fusiekliniek opnieuw starten met een afdeling geriatrie en tevens de locomotorische dienst met een revalidatieafdeling uitbreiden. Ook wordt gedacht aan het verder uitbouwen van de polikliniek met radiologie en het daghospitaal met chirurgische ingrepen.

 

Om alles te verwezenlijken is er ruimte nodig maar toch zal het bestaande ziekenhuis grotendeels behouden blijven. Voor het oudste gedeelte zijn grote en dure renovatiewerkzaamheden nodig om het gebouw brandveilig te maken. Daarom opteert AZ Nikolaas voor een nieuwbouwproject, waarin alle consultaties worden ondergebracht evenals een nieuwe revalidatieruimte en een aantal logistieke diensten.
 
In 2000-2001 werd in Hamme de afdeling hospitalisatieafdeling vernieuwd. In 2003 volgde de renovatie van het operatiekwartier. De huidige kliniek telt 72 bedden en 8 extra bedden voor daghospitalisatie.(R.D.)